Autoritatea contractanta este Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI).

Compania va investi in derularea acestor proiecte intrucat va asigura un procent consistent din cofinantarea lor, ca parte a strategiei Grupului de dezvoltare de tehnologii de ultima generatie. Fondurile nerambursabile necesare pentru activitatile de cercetare sunt alocate din Planul National de Cercetare – Dezvoltare si Inovare pentru 2015-2020 (PNCDI III).

1. Proiectul Platforme UAV (vehicule aeriene fara pilot uman) cu capabilitati dedicate si infrastructura suport pentru aplicatii in misiuni de securitate nationala are ca beneficiar UEFISCDI, utilizator final este Ministerului Afacerilor Interne si este derulat de consortiul format din: Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Aerospatiala ,,Elie Carafoli” (institutie coordonatoare) si Universitatea Politehnica Bucuresti, Agentia de Cercetari pentru Tehnica si Tehnologie Militara, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, S.C. UTI Grup S.A., Avioane Craiova S.A. (parteneri). Valoarea totala a proiectului este de 11.006.719 lei, din care 8.990.410 lei reprezinta finantare nationala.

Membrii consortiului urmaresc ca prin implementarea acestui proiect sa creeze si sa testeze prototipul unui sistem inovativ de tip UAV care va fi utilizat de specialistii din MAI in actiuni de intarire a securitatii nationale.