Se previzioneaza ca la finalul anului 2017 se va depasi numarul de 17.000. Practic, in cei 6 ani de zile, s-au inregistrat cu aproape 50% mai multe firme cu profil informatic. Totodata, cifra de afaceri cumulata a firmelor de IT s-a dublat in ultimii 6 ani, in contextul in care segmentul IT detine o pondere din ce in ce mai crescuta in economia nationala, depasind, impreuna cu domeniul tehnologiilor comunicarii, 6% din PIB.

Evolutia industriei de IT la nivel national este una semnificativa: in cele 14.339 firme inregistrate in anul 2016 lucrau peste 100.000 de angajati, numarul acestora crescand cu 75% in ultimii 6 ani. Mai mult decat atat, in perioada analizata se remarca dublarea numarului de startup-uri, ceea ce indica aparitia pe piata si a tinerilor antreprenori, promotorii de noi idei, noi solutii si o noua atitudine in business, completand astfel companiile cu experienta care au crescut in ritm sustinut in ultimii ani. Capacitatea acestor startup-uri de a rezista unei concurente puternice constituie una din mizele pietei de IT, miza care suscita interesul tuturor specialistilor, fiind una din premisele continuitatii cu succes a acestui domeniu.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont