Avenir Telecom: la cat s-a ridicat piata locala de accesorii pentru mobile

Piata locala de accesorii pentru telefoane mobile a depasit anul trecut 10 milioane de unitati, potrivit estimarii Avenir Telecom, unul dintre cei mai mari distribuitori de telefoane, accesorii pentru telefoane mobile si servicii de telecomunicatii din Romania.

Estimarea ia in calcul numarul de smartphone-uri vandute anul trecut (care se apropie de 4 milioane de unitati), fiecare nou telefon cumparat generand achizitia a cel putin doua accesorii. La acestea se adauga si telefoanele mobile deja existente in piata, care genereaza achizitii suplimentare de accesorii, precum folii si carcase de protectie.

„Consumatorii au inceput sa se orienteze catre telefoane cu o valoare mai mare, ajutati de ofertele si subventiile oferite de operatori si retaileri, precum achizitiile in rate si la abonament. Avand telefoane mai scumpe si care, acum, nu se mai diferentiaza foarte mult vizual, utilizatorii au devenit mai interesat de protejarea si personalizarea acestora.

Pe masura ce comportamentul de consum s-a schimbat, iar utilizatorii au vazut avantajele si utilitatea accesoriilor, s-a creat, in mod natural, un context benefic business-ului de accesorii de calitate pentru smartphone”, spune Costin Soare, director operational la Avenir Telecom, subsidiara locala a grupului francez Avenir Telecom SA, producator si distribuitor al accesoriilor si telefoanelor Energizer.

O alta tendinta care ofera oportunitati pe piata de accesorii este schimbarea modului de utilizare a unui smartphone, folosit tot mai mult pentru navigarea pe Internet. Acest fapt presupune si un consum mai mare de energie si atrage cu sine nevoia de accesorii precum incarcatoare auto, baterii externe si cabluri de incarcare.

Citeste si:
Samsung a redeschis magazinul Samsung Experience Store
Samsung a redeschis magazinul...

Preferintele romanilor in materie de accesorii se indrepta, in primul rand, catre carcase, huse si folii de protectie si huse din categoria fashion si raspund nevoii acestora de a-si proteja si personaliza telefoanele.

Urmatoarea nevoie a utilizatorilor de telefoane mobile are legatura cu incarcarea acestora.
De aceea, incarcatoarele de masina, cablurile de incarcare si cele de date inchid topul preferintelor romanilor in materie de accesorii pentru telefoane mobile.

Dezvoltarea pietei de accesorii pentru telefoane mobile a fost sustinuta si de marii producatori de smartphone-uri la nivel mondial care au dat o importanta din ce in ce mai mare accesoriilor, dar si de operatorii si retailerii GSM care au mizat pe o strategie de preturi mai mici in Romania, in comparatie cu cele practicate in tarile din regiune.

Avenir Telecom este unul dintre cei mai mari distribuitori de telefoane, accesorii de telefoane mobile si servicii de telecomunicatii din Romania si subsidiara locala a grupului francez Avenir Telecom SA (AVT:PAR), unul dintre cei mai mari distribuitori de echipamente si servicii de telecomunicatii din Europa si producatorul si distribuitorul accesoriilor si telefoanelor Energizer.

Citeste si:
Un cunoscut brand de smartphone-uri anunță că nu va mai produce...
Un cunoscut brand de...
Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri