Prima achizitie integrala a Vodafone pe piata locala: Evotracking

Vodafone Romania a semnat un acord pentru achizitia Evotracking, companie romaneasca din domeniul Internet of Things (IoT), care detine marca EVOGPS.

Fondata in 2009, compania Evotracking este specializata in implementarea de solutii telematice avansate, fiind unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata locala a serviciilor destinate administrarii flotelor auto. Portofoliul companiei cuprinde peste 40 de produse de management al flotelor care permit urmarirea si monitorizarea in timp real a autovehiculelor, controlul consumului de combustibil, analiza comportamentului soferului, precum si alte solutii telematice adaptate pentru companii din orice industrie, indiferent de dimensiunea acestora.

Vodafone Romania ofera in prezent solutii de management al flotelor auto pentru companii de toate dimensiunile, indiferent de domeniul de activitate, folosite pentru localizare si monitorizare prin GPS a autovehiculelor. Vodafone Fleet Management este o solutie care poate fi utilizata pentru flote auto de orice marime, iar Vodafone Auto Manager, lansata recent, este prima solutie plug-and-play de pe piata romaneasca, adresata companiilor cu flote de maximum zece autovehicule.

Vodafone Romania ofera din 2003 solutii IoT pentru companii din diverse industrii precum retail, auto, logistica si utilitati. Portofoliul serviciilor IoT raspunde unei game extinse de nevoi, de la cele legate de administrarea flotelor auto, la telemetrie, gestionarea de la distanta a automatelor de distributie, servicii de securitate si supraveghere a cladirilor rezidentiale si de birouri.

„Aceasta este prima achizitie integrala pe care Vodafone Romania o face pe piata locala si reflecta calitatea business-ului Evotracking. Tranzactia ne consolideaza pozitia de lider in furnizarea solutiilor IoT pe piata din Romania si ne va permite sa le oferim clientilor o gama mai variata de tehnologii si de servicii”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania.

Citeste si:
POS-ul, înlocuit cu telefonul: cum arată noile soluții lansate de...
POS-ul, înlocuit cu...

Vodafone este lider global in domeniul Internet of Things, cu peste 63,9 milioane de SIM-uri de servicii IoT, iar acoperirea 4G in roaming pentru serviciile IoT este cea mai extinsa din lume, incluzand 109 tari. Prima retea Narrowband Internet of Things (NB-IoT) lansata comercial de Vodafone a fost disponibila in Spania, in ianuarie 2017, intre timp, grupul lansand NB-IoT in noua tari. In Romania, Vodafone este primul operator de telecomunicatii care a testat cu succes o solutie bazata pe tehnologia NB-IoT, pentru industria de petrol si gaze, in noiembrie 2017.

Clasamentele intocmite de analisti independenti reprezentand mai multe companii de analiza specializata pe industrii desemneaza Vodafone drept lider in domeniul IoT, datorita optiunilor unice de solutii pe care le ofera in domeniul IoT, care utilizeaza toate tipurile de tehnologii - fixa, mobila si cloud.

Incheierea procesului de achizitie intra sub incidenta indeplinirii unor anumite conditii uzuale in cazul unor astfel de tranzactii.

Citeste si:
Compania mamă a RCS&RDS, venituri de 1,2 miliarde de euro în 2019
Compania mamă a RCS&RDS,...
Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri