Murielle Lorilloux se remarca din prima printr-un zambet larg, sincer, si o engleza cu placut accent frantuzesc. Este o persoana directa si, spune ea, intr-un interviu inedit pentru wall-street.ro, ca prefera sa spuna lucrurile corect si direct, in fata. “Pentru mine, sinceritatea, inclusiv la munca, este esentiala”, puncteaza CEO-ul Vodafone Romania.

WALL-STREET.ro: Cand ai realizat ca doresti sa lucrezi in industria telecom si ce te-a determinat sa ramai in industrie?

Murielle Lorilloux: Am inceput sa lucrez in industria telecom venind cu experienta din domeniul consultantei. Am iubit imediat industria datorita faptului ca, la finalul anilor ’90, aceasta era in plina dezvoltare si oferea o multitudine de oportunitati de dezvoltare. Pana in ziua de astazi, nu m-am plictisit niciodata, intrucat ne-am reinventat in permanenta prin inovatii si noi tehnologii pe care am dorit sa le lansam si sa le facem accesibile unui numar cat mai mare de oameni.

Industria telecom a adus mereu o contributie esentiala la formarea unei lumi conectate, precum si la revolutia digitala in care ne aflam. Cred cu tarie faptul ca suntem in plin proces de construire a viitorului cu ajutorul tehnologiei 5G si solutiilor IoT. Asadar, am inceput sa lucrez in industria de telecomunicatii si am fost entuziasmata sa contribui la formarea societatii digitale, acesta fiind si principalul motiv pentru care sunt atat de pasionata de ceea ce fac astazi.

W-S.ro: In ce NU crezi? In ce ar trebui sa creada mai mult oamenii?

ML: Pot sa incep prin a spune in ce anume cred. Pentru mine, sinceritatea este esentiala – autenticitatea fata de tine si fata de ceilalti, sa fii direct cu oamenii, sa impartasesti idei si opinii cu ei. Asa imi place sa lucrez cu echipa mea, dar si cu toti ceilalti. Deci, pentru a raspunde exact la intrebare., nu apreciez lipsa de onestitate si autenticitate.

Apoi, cand vine vorba de oameni si umanitate, in general, cred ca este important sa avem valori clare in viata si sa ramanem fideli acestora. De asemenea, ca individ, cred cu tarie in oameni si in capacitatea lor de a face bine, de a invata din greseli si de a creste, dar si in faptul ca suntem capabili sa ne auto-corectam atunci cand este necesar. Sunt o persoana optimista si mi-as dori ca oamenii sa pastreze o atitudine pozitiva si proactiva si sa aiba incredere in umanitate.

Nu cred ca vreo poveste de succes este usoara sau ca se datoreaza exclusiv norocului. Majoritatea persoanelor sau companiilor de succes pe care le cunosc au traversat perioade dificile si au lucrat mult pentru a putea atinge succesul. Asadar, consider ca este necesar sa admitem ca vointa este importanta si ca este in regula sa avem parte de esecuri, atat timp cat invatam din acestea si incercam din nou si din nou.

W-S.ro: Ce visai sa fii cand erai copil? De ce?

ML: In primul rand, fac cu adevarat ceea ce mi-am dorit, motiv pentru care sunt foarte pasionata de munca mea. As putea vorbi ore in sir despre telecom si sectorul IT&C, in general, sau, asa cum imi place mie sa spun, despre tehnologie si viata.

Cand eram mica, insa, imi doream sa fiu actrita. Mi-a placut foarte mult sa vizionez filme si mi s-a parut un vis frumos sa pot sa ma plimb dintr-o lume in alta, sa schimb perspective si roluri, sa fiu dramatica sau eroica. Aceasta a fost doar o idee din copilarie, pentru ca nu cred ca mi-ar fi placut sa fiu mereu in centrul atentiei. Pe masura ce am crescut, am dezvoltat noi valori si am dobandit alte perspective.

W-S.ro: Ce masuri economice/fiscale ar trebui luate de guvernul Romaniei pentru a sprijini industria IT&C?

ML: Introducerea unei strategii nationale care sa sustina Agenda Digitala, corelata cu investitii semnificative si sistematice din partea statului roman pentru a sustine cercetarea si dezvoltarea, implementarea de servicii digitale, solutii inteligente si inovatoarea in toate sectoarele, digitalizarea zonelor rurale, astfel incat contributia sectorului IT&C la PIB sa depaseasca nivelul de 5-6% de astazi.

Taxarea in mod preferential a angajatilor din domeniul IT&C s-a dovedit o masura buna in ceea ce priveste atragerea de investitii semnificative din strainatate ale companiilor existente pe piata, dar si a unora noi.

PPP (parteneriatele intre universitati publice si companii IT&C pentru a crea un motor de crestere a fortei de munca cu competente, ceea ce ar putea permite companiilor o dezvoltare ulterioara intr-o piata a muncii care se confrunta cu lipsa resurselor).

W-S.ro: De care 2-3 lucruri te mandresti cel mai mult cand vine vorba de reusitele la Vodafone Romania si ce lucruri ti-ar fi placut sa iasa diferit sau mai rapid?

ML: Simt ca s-au petrecut atat de multe lucruri de cand m-am alaturat echipei Vodafone Romania! Au fost multe proiecte si initiative din partea companiei noastre, si toate acestea intr-o piata foarte competitiva si dinamica. Sunt fericita pentru toate realizarile noastre de pana acum si sunt increzatoare pentru ceea ce va urma. De exemplu, am internalizat o multime de activitati ale departamentelor de IT, digital, precum si toate echipele operationale de call-center. Cred ca a fost o solutie foarte buna atat pentru companie, cat si pentru clientii nostri in ceea ce priveste o mai buna asistenta si servicii pentru acestia, precum si pentru angajatii nostri, care au devenit parte din familia Vodafone si au dobandit noi perspective de cariera.

Citeste si:

    Mai mult, am continuat sa inovam si sa fim primii care aduc tehnologie de ultima ora. Dupa cum stiti, Vodafone a lansat prima retea 5G din Romania. De asemenea, am dezvoltat cateva solutii IoT cu adevarat remarcabile pentru clientii nostri business si, bineinteles, am inceput un nou capitol pentru Vodafone Romania si pentru clientii nostri prin achizitia UPC. Aceasta a fost un punct de reper important pentru noi si marcheaza dorinta noastra de dezvolta cele mai bune produse si solutii pentru clienti, oferindu-le oferte variate, complete si personalizate, precum si o calitate excelenta a serviciilor.

    Dupa cum stiti, am anuntat pentru prima data aceasta tranzactie in mai 2018 si ne asteptam la o confirmare privind achizitia, astfel incat eram gata sa incepem aceasta calatorie chiar mai devreme. Pe de alta parte, consider ca momentul in care am incheiat tranzactia si am inceput integrarea a fost unul bun, iar procesul a decurs foarte bine pana acum. Am lansat recent primele noastre oferte de servicii fixe si mobile, precum si beneficii pentru clientii existenti Vodafone si UPC. Sunt foarte mandra de noi si astept cu nerabdare ceea ce urmeaza.

    Citeste si:

      W-S.ro: Cum crezi ca au inteles romanii ideea de capitalism si care sunt, in opiniile tale, 2-3 masuri capitaliste care au fost adoptate foarte eficient in Romania? Care consideri ca au fost masurile adoptate prost de romani?

      ML: Pentru majoritatea romanilor, ideea de capitalism s-a tradus prin consum. Cresterea economiei noastre a fost una dintre cele mai mari din UE din 2010 incoace, cu o rata medie de 3% in perioada 2010-2018, provenita in special din consumul privat, determinata la randul sau de cresterea salariilor si a pensiilor (in ultimii ani) si o politica de credite mai relaxata (revizuita recent).

      Nivelul ridicat de antreprenoriat in Romania este, de asemenea, un simbol relevant. Multi oameni doresc sa-si creeze propria afacere, sa-si asume riscuri si sa devina proprii lor sefi. Exista un vis romanesc de a deveni independent.

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Alex Goaga
      Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea IT & C »



      Setari Cookie-uri