Microsoft anunta o noua actualizare pentru Windows 10, disponibila din 30 aprilie

Gigantul american Microsoft va pune la dispozitia utilizatorilor de Windows 10 o noua actualizare pentru sistemul de operare, ce va fi disponibila din 30 aprilie, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Prin intermediul actualizarii, Microsoft isi propune sa furnizeze cel mai modern si mai sigur sistem de operare, conform Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, de la lansarea sa initiala din 2015, Windows 10 a oferit doua actualizari cu caracteristici concepute special pentru a incuraja creativitatea fiecarui utilizator.

Noua actualizare Windows 10, disponibila din data de 30 aprilie, aduce noi capabilitati, printre care: functia Timeline - ce va ajuta utilizatorii sa gaseasca cu usurinta fisierele importante din dispozitivele lor, functia Focus Assist - ce permite o concentrare mai buna a utilizatorului, respectiv functia Focus Assist - ce se poate activa oricand utilizatorul doreste sa indeplineasca sarcini fara ca atentia sa ii fie distrasa de social media, de exemplu, sau de alte notificari.

In plus, actualizarilor pentru Microsoft Edge ajuta utilizatorii sa se concentreze mai bine si atunci cand navigheaza pe internet.

Citeste si:
Topul celor mai apreciate companii de către angajați
Topul celor mai apreciate...

"Daca intr-una din filele browser-ului exista un fisier audio sau video deschis, aceasta afiseaza o pictograma audio, care odata cu noile capabilitati Microsoft Edge poate fi accesata pentru a dezactiva si activa sunetul provenit din acea fila. Cartile, fisierele PDF si paginile din Reading View pot fi afisate in ecran complet, pentru o experienta de citire fara distragere. Cumparaturile online devin mai usor de realizat, deoarece adresa, modul de plata si alte informatii pot fi salvate in siguranta, cu optiunea de completare automata a formularelor de plata online. Utilizatorul poate imprima paginile web intr-un format mai curat, cu noua optiune de imprimare clutter-free. In cele din urma, noua functie Grammar Tools poate desparti cuvintele din pagina in silabe si evidentia diferite parti de vorbire, cum ar fi substantivele, verbele si adjectivele", se arata in comunicatul citat.

De asemenea, Windows 10 vine cu Dictation, functia de voce pentru introducerea naturala a datelor. Aceasta faciliteaza utilizatorilor luarea de notite sau scrierea unei lucrari, folosind doar vocea. Astfel, plasand cursorul in orice camp de text, in Windows 10 sau intr-o aplicatie, utilizatorul trebuie sa apese tastele Win+H si, pur si simplu, sa inceapa sa vorbeasca. Functia Dictation din Windows 10 in varianta sa actualizata va capta rapid si precis cuvintele utilizatorului, astfel incat ideile spontane sau discursurile pot fi transpuse in scris intr-un mod facil.

Actualizarea Windows 10 din 30 aprilie 2018 cuprinde si o serie de alte caracteristici noi, printre care instrumente IT simplificate de gestionare pentru utilizatorii enterprise, noi modalitati creative prin intermediul aplicatiilor Photos, 3D si Windows Mixed Reality, noi solutii pentru siguranta online si imbunatatiri ale experientei de gaming.

Grupul american Microsoft Corp a lansat noul sau sistem de operare Windows 10 in data de 29 iulie 2015, in 190 de tari, sub forma unui upgrade gratuit pentru cei care utilizau, la vremea respectiva, versiunile Windows 7 si 8.1.

Citeste si:
WhatsApp nu va mai functiona pe unele telefoane
WhatsApp nu va mai functiona...

Sursa foto: shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri