Silicon Forest, cel mai nou hub de tehnologie din Cluj-Napoca, va fi lansat in luna iunie a acestui an, in zona centrala a orasului. Proiectul se adreseaza industriei IT&C, precum si companiilor, respectiv freelancerilor din alte domenii de business.

Silicon Forest se afla in zona centrala a Clujului, pe strada Cotita, nr. 9, intr-o cladire proiectata pentru spatii de birouri. Cu un design modern, cladirea se inalta pe 6 niveluri si are o suprafata de peste 1.350 mp, alcatuita din spatii de birouri, terasa si o cafenea.

Proiectul se adreseaza cu predilectie industriei IT&C din oras, fara a neglija, insa, companiile din domenii conexe, precum HR, Financiar, Legal etc. Sunt vizate companiile de talie medie si mica, departamente apartinand companiilor mari, dar si freelancerii din oras.

“Suntem in discutii avansate pentru gazduirea departamentului de cercetare al unei mari companii din Cluj, aceasta dorindu-si sa ofere echipei de R&D un mediu de lucru cat mai informal si creativ. Ne adresam, de asemenea, companiilor medii, mici si freelancerilor, obiectivul nostru fiind dezvoltarea unei comunitati puternice si dinamice, ale carei produse si solutii sa atraga cat mai multi investitori”, declara Gabriel Rusu, unul dintre fondatorii proiectului.

Oferta Silicon Forest pentru freelanceri este structurata pe 3 tipuri de abonament, cu preturi cuprinse intre 700 si 1250 de lei pe luna. In cazul companiilor, hub-ul ofera cotatii de pret care sa intalneasca nevoile si particularitatile fiecarui solicitant.

In costul abonamentelor sunt incluse servicii de securitate, curatenie si administrativ, precum si acces la evenimente de networking si spatii comune de recreere. Accesul in salile de sedinte si la locurile de parcare este disponibil in functie de abonamentul ales.

“Denumirea proiectului nu este intamplatoare, ne dorim sa ducem mai departe traditia comunitatii IT&C clujene, iar comparatia cu Silicon Valley sa fie cat mai justificata. Estimam un grad de ocupare de 80-90% in primele trei luni de la lansare, desi ne asteptam la o anumita fluctuatie a companiilor care ne vor trece pragul”, a mai precizat Gabriel Rusu.

Proiectul Silicon Forest este initiat de catre Gabriel Rusu, CEO Mejix si de catre doi investitori americani, Boaz Gilad, founder & CEO Brookland Capital si Guy Praisler, CEO Dine Market. Proiectul se afla in curs de finalizare, investitia pana la momentul actual ridicandu-se la 200.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri