Operatorul Telekom Romania a anuntat miercuri un nou tip de contracte, eliminand perioada minima contractuala pentru clientii rezidentiali de servicii mobile. Astfel, incepand cu 4 iulie, noul plan tarifar Mobil 5, de 5 euro/luna, fara perioada minima contractuala, aduce libertate mai mare clientilor.

Abonamentul include Internet mobil 4G nelimitat si minute nationale nelimitate. Marele plus? In cazul in care clientul doreste, din varii motive, sa renunte la abonament, NU va avea NICIO obligatie de a plati despagubiri sau taxe de reziliere in cazul incetarii contractului.

“Romania este o piata foarte competitiva, cu o crestere foarte dinamica. Abonamentul fara perioada minima contractuala demonstreaza ca suntem increzatori in calitatea retelei noastre si in competitivitatea ofertelor noastre. Oferim mai mult flexibilitate si diminuam sentimentul de rigiditate si lipsa de libertate, care au reprezentat pana acum norme ale segmentului postpaid”, spune Frantisek Mala, director executiv marketing rezidential si vanzari nationale la Telekom Romania.

Abonamentul Mobil 5 poate fi achizitionat fara perioada minima contractuala la un pret promotional de 5 euro de catre orice client de servicii mobile care are sau va opta si pentru servicii fixe de la Telekom. In alte conditii, ofera este disponibila de la 7 euro/luna pentru clientii mobile.

Pe langa ofertele abonamentului fara perioada minima contractuala, Telekom mai ofera:

  • Net 4G nelimitat atat la abonamente, cat si la cartele, de la 5 euro, precum si acces la telefoane in rate abonatilor, cu avans si dobanda zero prin intermediul Telekom Banking;
  • Televiziune de la 5 euro/luna, cu receiver-ul Smart Samsung cu Play, Pause si Replay. Pachetele promotionale pentru TV si Internet fix sunt oferite cu reducere de 100% 6 luni, la contractele pe 2 ani.

In trimestrul doi al anului 2018, oferta #Netliberare a condus la o crestere cu 37% a vanzarilor de servicii mobile, pe segmentul rezidential. Rezultatele advertising au fost net superioare pentru campania #Netliberare comparat cu precedentele; persuasiunea a cresut cu 133%, in timp ce relevanta a crescut cu 141%.

Ofertele #Netliberare sunt preferate in special de Millenials. Doar 43% isi mai iau in prezent telefoane prin abonament. "Asta inseamna ca 1 din 2 romani vrea sa fie liber, este deci un segment important pe care il targetam prin acest abonament", mai spun reprezentantii Telekom. De asemenea, un alt segment este acela care doreste sa incerce reteaua, pentru a se convinge daca ramane sau nu cu Telekom.

In prezent, reteaua 4G a Telekom Romania acopera 99% din populatia urbana si 89,95% din populatia totala (rurala si urbana). De asemenea, reteaua FTTH a atins o acoperire de 2,7 milioane de gospodarii.

Viitorul IP sau VOD? "Viitorul este o combinatie de satelit, in zone greu accesibile, si OTT. De ce OTT? Pentru ca este o platforma flexibila, poti consuma serviciile aproape independent. De fapt, fiind o aplicatie, poti integra mai multe canale", spune CEO-ul companiei, Miroslav Majoros.

Pe zona B2B, numarul de clienti care folosesc o oferta similara "este in crestere continua, satisfacatoare", spun oficialii companiei, fara sa ofere date suplimentare. Tot in zona aceasta, Telekom este interesata de achizitii in special pe ICT - "fie companii de mici dimensiuni, fie grupuri de specialisti", mai spune Miroslav.

Penetrarea smartphone-urilor in Romania se ridica la peste 70%, in Romania, considera oficialii Telekom.

Telekom are 500 de locatii finalizate, urmand sa depaseasca 600-650, in proiectul RoNet. "In prezent lucram cu MCSI pentru reducerea birocratiei si a unui flux mai bun de acte", mai spun oficialii Telekom.

Principalii concurenti ai Telekom Romania sunt Orange, Vodafone, precum si RCS&RDS si UPC Romania, companie achizitionata recent de Vodafone.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri