Dorel Dragos, managing partner al Logicode, promoveaza una dintre cele mai interesante solutii ce permite utilizarea terminalelor mobile, cu conectivitate wireless si cititor barcode incorporat, in activitatile de receptie, inventariere, livrare si preluare a comenzilor de la clienti: ExtendPro. Am discutat cu acesta despre studii de caz privind solutia, dar si cum poate fi implementata.

Logicode: Studiu de caz PDF

Solutia ExtendPro asigura cresterea productivitatii angajatilor prin accesul in timp real la informatiile din ERP, prin utilizarea tehnologiei barcode in identificarea automata a produselor si prin salvarea datelor rezultate direct in ERP. Beneficiind de date exacte si actuale culese cu ExtendPro, ERP-ul ofera o imagine reala asupra resurselor disponibile astfel incat deciziile de business sa poata fi luate (cat mai) corect si la momentul oportun.

WALL-STREET.ro: Cate business-uri din retail-ul romanesc folosesc, in prezent, solutia ExtendPro + estimari pe anul curent;

Dorel Dragos: Pana in prezent, folosesc solutia ExtendPro 21 de firme. Pana la finalul anului estimam ca numarul acestora va depasi 100, pe fondul necesitatii unei astfel de solutii care contribuie semnificativ la cresterea competitivitatii companiilor, prin reducerea erorilor umane, cresterea productivitatii, optimizarea stocurilor, imbunatatirea relatiilor cu clientii, cresterea vanzarilor si reducerea costurilor.

Cat despre companiile care folosesc solutia ExtendPro, acestea nu sunt numai firme de retail, ci si producatori si distribuitori. ExtendPro se adreseaza tuturor IMM-urilor care au stocuri de gestionat si care constientizeaza avantajele tehnologiilor barcode si mobile.

Vezi in atasament un PDF cu exemplu concret privind potentialul unor produse de acest tip.

W-S.ro: Cat de dificil sau facil este instalarea si corelarea aplicatiei cu stocurile companiei? Cine ofera suport ulterior, care sunt pasii de urmat pentru instalarea/folosirea ExtendPro?

DD: ExtendPro este intr-o continua conexiune cu sistemul ERP, aici fiind vizibile imediat rezultatele activitatilor de receptie, inventariere, livrare si preluare a comenzilor.

In ceea ce priveste resursele necesare instalarii/suportului solutiei ExtendPro, reducerea acestora a fost unul din principalele obiective in dezvoltarea ExtendPro. Ne-am propus sa facilitam accesul IMMurilor la beneficiile tehnologiilor barcode si mobile printr-o solutie economica si flexibila din punct de vedere financiar.

Iar ca business sa castigam prin numarul mare de utilizatori. Din analiza noastra, puteam realiza acest lucru doar printr-o solutie simpla si robusta, ce se limiteaza la aducerea plusurilor tehnologiilor barcode si mobile peste functionalitatile existente intr-un ERP.

W-S.ro: Cat costa aplicatia/ce model de business aveti?

DD: Vorbim in principal de o solutie SaaS, unde drepturile de utilizare se obtin in baza unor abonamente lunare. Acestea incep de la 49 de lei, valoare fara TVA, si se diferentiaza doar prin numarul maxim de echipamente mobile ce pot fi activate sa ruleze aplicatia ExtendPro Mobile.

Faptul ca este o solutie SaaS, cu posibilitatee de testare gratuita si un drept de utilizare asigurat in baza unui abonament lunar, ajustabil in functie de nevoile de moment ale firmei, simplifica decizia de achizitie si utilizare ExtendPro.

W-S.ro: 2-3 tendinte din retail-ul autohton, diferente fata de 2015-2016;

DD: O tendinta foarte importanta si cu impact major in expunerea pe piata a ofertei unei firme tine de segmentul eCommerce. Odata cu deschiderea unui magazin on-line, firmele se confrunta cu o crestere importanta a numarului de comenzi si noi provocari in livrarea acestora.

Modelul standard de business utilizat in livrarea corecta si la timp a comenzilor nu mai e suficient si are nevoie de un aport de tehnologie. Solutia ExtendPro raspunde tocmai acestei nevoi - de crestere a productivitatii angajatilor din depozit, de reducere a erorilor umane si de crestere a acuratetii stocurilor.

Nu as numi-o neaparat o tendinta specifica retail-ului autohton, dar in mod evident tot mai multe firme sunt afectate de criza profunda a fortei de munca din Romania. Nu doar angajarea de nou personal e dificila, dar si efortul si timpul de pregatire a acestora a crescut, afectand performanta economica a firmelor. ExtendPro reduce dependenta de piata fortei de munca prin cresterea productivitatii angajatilor si simplificarea procesului de integrare a noilor angajati. Beneficiind de suportul celor doua tehnologii (barcode si mobile), angajatii isi realizeaza sarcinile mult mai usor, mai rapid si mai corect, crescand gradul de satisfactie si de retentie a acestora.

W-S.ro: De ce ar trebui sa ia in calcul companiile din retail o investitie in solutii smart? Exista statistici privind cati retaileri IMM au implementate solutii similare, smart?

DD: Tehnologiile care stau la baza solutiilor smart au un pret relativ mare si trebuie sa facem o diferenta clara intre firme mari/multinationale si IMM-uri, prin resursele de care dispun.

Pentru firmele mari / multinationale, implementarea de solutii smart reprezinta un obiectiv strategic si isi aloca sume importante pentru cercetare, dezvoltare si solutii pilot. Inclusiv procesele de achizitie sunt mult mai complexe si includ analize de ROI (Return of Investment) si TCO (Total Cost of Ownership) pe minimum 5 ani.

La polul opus sunt IMMurile, entitati mult mai volatile. Cand vorbim de tehnologiile barcode si mobile, beneficiile deja sunt recunoscute si nevoia este una reala, dar putine IMMuri isi permit investitii in solutii care au la baza cele doua tehnologii.

Citeste si:
    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Alex Goaga
    Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea IT & C »



    Setari Cookie-uri