Altex Romania va dezvolta un nou centru logistic langa Bucuresti, in comuna Dragomiresti Vale, pe un teren de 15,2 ha care a fost achizitionat de pe piata libera cu suma de aproximativ 5,5 milioane de euro.

Noul hub logistic, care reprezinta o investitie totala de peste 37 milioane de euro, este alcatuit din doua cladiri principale de depozitare de aproximativ 90.000 mp suprafata totala si 46.000 mp de platforme logistice externe, proiectarea si construirea urmand a fi realizate de GSE Romania, selectata pentru experienta sa si pentru solutiile tehnice inovatoare care vor fi implementate in proiect. Prima etapa a proiectului va fi finantata in proportie de 80% de catre EximBank si urmeaza a fi finalizata in trimestrul I al anului 2019. Etapa a doua a proiectului urmeaza sa fie dezvoltata anul viitor si necesita o investitie de 15 milioane de euro pentru care Altex Romania cauta finantare.

“Noul centru logistic va cumula activitatea care astazi se desfasoara in 4 depozite, oferind astfel disponibilitate mai buna pentru o gama variata de produse si servicii de livrare mai rapida clientilor nostri. Aceasta investitie reduce costurile operationale” a spus Dan Ostahie, CEO Altex Romania.

”Suntem convinsi ca acordul cu Altex reprezinta doar o prima etapa dintr-un parteneriat ce se va derula pe un termen mult mai lung. Si asta pentru ca preocuparea noastra ramane aceea de a construi o relatie solida cu mediul de afaceri prin sustinerea firmelor care vor sa consolideze modele de afaceri sustenabile”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank

Noul centru logistic dezvoltat de Altex este proiectat pentru a gazdui toate tipurile de produse, de la electrocasnice mari pana la componente IT si accesorii. Aceasta facilitate moderna va fi deservita de 60 de cai de acces, iar cele 4 lifturi de ultima generatie, fiecare cu o capacitate de 1,7 tone, vor deservi zona de E-commerce. Iluminatul va fi asigurat de un sistem performant LED, proiectat pentru a fi utilizat in conditii diferentiate de miscare. Noul centru logistic va imbunatati conditiile de munca pentru cei peste 200 de angajati care isi vor desfasura activitatea in 3.500 de mp de birouri si zone administrative, acestia beneficiind de conditii moderne de lucru, zone de training si de relaxare.

Citeste si:
Penny inaugureaza un magazin in Bucuresti
Penny mai deschide un magazin...

“Noul centru logistic de 90.000 mp va servi la sustinerea cresterii Altex, iar experienta noastra in proiectarea si construirea de spatii logistice aferente sectorului electro-IT va contribui la livrarea cu succes a acestui proiect” a spus Dan Baloi, Director de Dezvoltare GSE Romania SRL.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Mega Image, amendata: produse depozitate si ambalate incorect