Facebook, Apple, Amazon, Netflix si Google au incheiat sedinta de tranzactionare pe bursa de luni pe rosu, continuand trendul descendent in care se afla de cateva saptamni.

De la maximul de 232$ per actiune pe care Apple l-a atins pe 3 octombrie, pret ce i-a adus o valoare de piata de 1,16 trilioane de dolari, toti gigantii tech enumerati mai sus au pierdut in total 728 de miliarde de dolari din valoarea lor, o suma care este de 3,5x mai mare decat PIB-ul Romaniei in 2017.

In timpul celor 6 saptamani de scaderi agresive, Apple a fost lovita cel mai agresiv, pe fondul temerilor cu privire la scaderea vanzarilor de iPhone. Valoarea de piata a companiei Apple a scazut cu 231 milioane de dolari, la peste 929 miliarde de dolari luni, conform businessinsider.com.

Cat au pierdut gigantii de tehnologie de pe 3 octombrie pana acum

  • Apple - 231,06 miliarde de dolari
  • Amazon - 220,67 de miliarde de dolari
  • Google - 138,22 miliarde de dolari
  • Facebook - 89,95 miliarde de dolari
  • Netflix - 48,11 miliarde de dolari

Dupa cum se vede si in datele de mai sus, Amazon este cea de-a doua companie care a inregistrat cele mai mari pierderi pe fondul controverselor legate de securitatea datelor cu caracter personal, implicarea in alegerile electorale si o gestionare incorecta a problemelor interne.

Citeste si:
Nou in Google Maps: indicatii de orientare prin realitate augmentata
Nou in Google Maps: Live View...

Sursa foto: By katjen / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Apple intra in competitie cu Netflix, Disney si Amazon