Facebook, Apple, Amazon, Netflix si Google au incheiat sedinta de tranzactionare pe bursa de luni pe rosu, continuand trendul descendent in care se afla de cateva saptamni.

De la maximul de 232$ per actiune pe care Apple l-a atins pe 3 octombrie, pret ce i-a adus o valoare de piata de 1,16 trilioane de dolari, toti gigantii tech enumerati mai sus au pierdut in total 728 de miliarde de dolari din valoarea lor, o suma care este de 3,5x mai mare decat PIB-ul Romaniei in 2017.

In timpul celor 6 saptamani de scaderi agresive, Apple a fost lovita cel mai agresiv, pe fondul temerilor cu privire la scaderea vanzarilor de iPhone. Valoarea de piata a companiei Apple a scazut cu 231 milioane de dolari, la peste 929 miliarde de dolari luni, conform businessinsider.com.

Cat au pierdut gigantii de tehnologie de pe 3 octombrie pana acum

  • Apple - 231,06 miliarde de dolari
  • Amazon - 220,67 de miliarde de dolari
  • Google - 138,22 miliarde de dolari
  • Facebook - 89,95 miliarde de dolari
  • Netflix - 48,11 miliarde de dolari

Dupa cum se vede si in datele de mai sus, Amazon este cea de-a doua companie care a inregistrat cele mai mari pierderi pe fondul controverselor legate de securitatea datelor cu caracter personal, implicarea in alegerile electorale si o gestionare incorecta a problemelor interne.

Sursa foto: By katjen / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri