Hakerul din Cluj va sta in spatele gratiilor aproape 6 ani. Robert Butyka a spart severele NASA in 2010, iar in 2017 a inselat un procuror cu un abonament la Untold. Citeste in continuare principalele titluri din presa de astazi, 22 noiembrie.

Hackerul clujean, cu noua clase, care a spart serverul NASA, va sta pe tusa aproape sase ani la Penitenciarul Gherla. Despre Robert Butyka, in varsta de 32 de ani, se poate scrie o carte. A ajuns cunoscut in lumea toata dupa ce a spart serverul Agentiei Spatiale Americane NASA, a comandat ca anumite programe sa se autodistruga, si a provocat pagube de 600.000 de dolari SUA. Are doar noua clase si experienta cat cuprinde. Acum a fost trimis la inchisoare pentru cinci ani si opt luni. Dupa aceasta aventura a fost condamnat la trei ani cu suspendare, dar nu s-a linistit. A copiat pagina de internet al Untold, care are loc langa Cluj Napoca, dupa care a accesat ilegal datele si conturile bancare ale persoanelor inselate. Printre victime si un procuror clujean care a crezut ca intra pe pagina de internet a festivalului si a comandat bilete. De fapt, sustin procurorii DIICOT, toate datele furnizate de victime au fost folosite de Butyka, care a creat a piratat conturile acestora, noteaza Evenimentul Zilei.

Fact-checking cu Olguta Vasilescu: cum au ajuns taranii din Buzau sa aiba canalizare doar pe Facebook. Pe 8 noiembrie, Olguta Vasilescu publica o postare prin care vrea sa le dea peste nas „mincinosilor care spun ca Guvernarea PSD nu a construit nimic”. Ea face publica o lista cu zeci de localitati din diverse judete ale tarii unde, in ultimii doi ani, s-ar fi construit retele de apa si canalizare date deja in folosinta. „Si asta doar pe fonduri de la Ministerul Agriculturii!”. Ne-am incapatanat sa verificam si am ales, din lista publicata pe Facebook, doua localitati din judetul Buzau unde, conform, Olgutei Vasilescu, ar fi trebuit sa existe canalizare. La Smeeni si la Vadu Pasii oamenii au fost, insa, socati sa auda o asemenea veste. Canalizare?! La ei?! S-a promis demult, dar nu s-a facut nimic, scrie Recorder.

Adevarata miza a remanierii: Adoptarea OUG-ului pe amnistie si gratiere. Un plan in doi pasi. Liviu Dragnea doreste indepartarea lui Paul Stanescu din Guvern pentru a elimina ultimii opozanti ai OUG-ului privind amnistia si gratierea, pentru a simplifica modul de adoptare a actelor normative, astfel incat sa fie eliminate avizele ministerelor si pentru a promova cat mai repede amnistia si gratierea prin ordonanta de urgenta, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse din partid. Stanescu nu se afla luni pe lista remanierii a premierului Dancila, aceasta exprimandu-si initial intentia de a-l pastra pe ministrul dezvoltarii in Guvern, potrivit G4media.

Guvernul imprumuta milioane ca sa construiasca puscarii noi, cu baie in celula. Guvernul imprumuta o suma colosala pentru a construi noi penitenciare. Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei ne da in avans 177 de milioane de euro ca sa facem 2 inchisori la standarde europene si 2 scoli de pregatire pentru personal. Acestea sunt incercarile autoritatilor de a imbunatati conditiile pentru cei din spatele gratiilor. Romania a acceptat sa construiasca doua inchisori care sa respecte Regulile Europene de Detinere. Acestea spun ca fiecare detinut trebuie sa fie incarcerat singur intr-o celula de cel putin 4 metri patrati, potrivit Stirile ProTv.

Sute de profesori titulari demisioneaza din invatamant. Care sunt judetele cele mai afectate. Potrivit datelor Ministerului Educatiei Nationale (MEN), in anul scolar 2017–2018 (10 septembrie 2017 – 31 august 2018) au parasit sistemul de invatamant preuniversitar, prin demisie, 424 de cadre didactice cu statut de titular. in acelasi an scolar erau inregistrate peste 209.000 cadre didactice titulare, conform romanialibera.ro. Capitala ocupa pozitia de lider in clasamentul demisiilor din invatamant, cu 39 de dascali care au renuntat la cariera didactica. Pe locul al doilea se claseaza, potrivit datelor transmise de inspectoratele scolare catre MEN, judetul Cluj, cu 35 de profesori titulari care si-au dat demisia, scrie Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri