SAP Romania, furnizorul de aplicatii software pentru gestiunea afacerilor si subsidiara locala a SAP SE, si-a extins portofoliul de clienti in 2018 cu o serie de companii mari care activeaza pe piata locala, printre care se numara Rompetrol si Groupama, si a ajuns la peste 700 de angajati.

SAP Romania a ajuns in 2018 la un portofoliu de peste 600 de organizatii din tara noastra care si-au digitalizat procesele de business prin intermediul solutiilor software dezvoltate de catre companie. La nivel global, grupul SAP are peste 413.000 de clienti din 180 de tari.

“Avem doi clienti castigati anul acesta, pe care ii putem mentiona, clienti la care implementarile sunt in curs. Este vorba de Rompetrol si compania de asigurari Groupama, acestea au optat pentru solutia SAP SuccesFactors”, precizeaza Cristian Popescu, Managing Director al SAP Romania.

SuccesFactors este un software destinat digitalizarii departamentului de resurse umane si, conform reprezentantilor companiei, a fost cea mai solicitata solutie SAP in Romania.

Cresterea numarului de angajati, o prioritate in 2019

Compania SAP Romania, cu birouri in Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca, are in prezent cu 23% mai multi angajati fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar in 2019 planuieste sa isi mareasca echipa cu inca 100 de persoane.

“Avem o echipa formata din 704 angajati in acest moment si mai sunt deschise 40 de pozitii pana la finalul anului. Pentru 2019, vrem sa angajam circa 100 de persoane, care sa ocupe functii precum cea de consultant, specialist de suport cloud sau developer”, adauga Cristian Popescu.

Proiectele departamentului de Data Science din Bucuresti

Angajatii din departamentul de Data Science din Bucuresti, una dintre cele 3 divizii SAP la nivel global, lucreaza la un proiect multianual cu o companie de cale ferata nationala din Asia Centrala, avand ca scop predictia cantitatilor de marfuri ce vor fi transportate in anul urmator si optimizarea mersului trenurilor de marfa, pentru a utiliza in mod eficient capacitatea de transport a retelei de cai ferate. Alte obiective ale proiectului sunt optimizarea numarului de vagoane pentru fiecare categorie de marfa si a numarului de locomotive, impreuna cu distribuirea acestora in principalele noduri feroviare.

Un proiect finalizat anul acesta a fost pentru o companie din domeniul extractiei de petrol din SUA. Obiectivul proiectului a fost predictia intreruperilor in exploatarea puturilor de petrol produse de cauze naturale, cum ar fi acumularile de parafina ori apa. Dupa implementarea acestui proiect, clientul a semnat cu SAP un al doilea contract, de data aceasta, multianual, pentru implementarea unei foi de parcurs multianuale privind inovatia, un program compus din peste 10 proiecte de tip inteligenta artificiala. Aceste proiecte vor fi, de asemenea, dezvoltate si livrate de echipa de Data Science din Bucuresti, conform precizarilor facute de reprezentantii companiei.

Implementarea programului “The Developer’s Workshop” in Romania: decongestionarea traficului din Bucuresti, unul dintre prototipurile dezvoltate

d-shop sau “The Developer’s Workshop” este un program implementat de SAP la nivel global si demarat de SAP Romania in 2018. d-shop consta intr-un laborator pentru testarea potentialului prezentat de tehnologiile Internet of Things (IoT), Machine Learning si Blockchain. Inginerii romani pot explora noile tendinte si prototipuri IoT si pot genera noi idei cu aplicabilitate in business, printre prototipurile dezvoltate de acestia se numara:

  • HR Assistant – un asistent virtual (chatbot) care preia din sarcinile operationale ale angajatilor SAP. Acesta se bazeaza pe capabilitatea solutiei SAP Conversational AI de procesare a limbajului natural, care, integrata cu Alexa, sistemul dezvoltat de Amazon, le ofera angajatilor SAP sprijin in derularea unor activitati precum deconturi de cheltuieli, cereri de deplasare, rezervari de bilete de avion, etc.
  • Sistem inteligent de monitorizare si gestionare a traficului – inginerii romani testeaza modul in care tehnologia Machine Learning poate contribui la imbunatatirea traficului bucurestean, prin sincronizarea inteligenta si evolutiva a semafoarelor dintr-o intersectie importanta a capitalei (Charles de Gaulle)
  • Asistent pentru inlocuirea componentelor defecte folosind SAP Leonardo Machine Learning. In procesul de mentenanta a diverselor echipamente industriale sau mijloace de transport ( ex. trenuri, metrouri etc.), dupa detectarea componentei defecte, ce trebuie inlocuita, tehnicianul se confrunta cu mari dificultati in a identifica numarul serial asociat acesteia.

SAP Romania a incheiat anul 2017 cu venituri de 65,9 milioane de euro si un profit net de 24,2 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri