Colt Technology Services este prezenta pe piata locala de 15 ani, avand o echipa de 142 de angajati si o evolutie masiva atat in tara cat si in regiune. Cu toate acestea, nu foarte multi au auzit de compania de servicii de retelistica. Aceasta va fi si una dintre principalele provocari ale sale in urmatoarea perioada – atragerea de noi clienti in tara, extinderea retelei Colt IQ Network in CEE si cresterea notorietatii. Am stat de vorba, intr-un interviu exclusiv, cu Paula Cogan, VP sales Europe, pentru a afla mai multe despre strategia companiei.

Colt are un birou local la Sibiu, unde si-a crescut numarul de angajati de la doar 60 in 2015, la 142 in prezent, urmand sa depaseasca 150 in urmatoarele luni.

Intalnirea cu Paula Cogan a avut loc in contextul in care Colt a anuntat extinderea retelei Colt IQ Network in CEE, incurajand astfel transformarea digitala a companiilor din regiune printr-o oferta de servicii rapide, la cerere, a retelelor high bandwith.

Colt a investit in aceasta strategie circa 1 miliard de euro si a luat decizia intrarii mai agresive in regiune ca raspuns la cresterea economica rapida din zona. “Romania a avut in 2017 cea mai mare crestere economica din regiune, deci nu puteam sub nicio forma neglija tara!”, spune, apasat, Paula Cogan.

Extinderea retelei va conecta puncte majore din regiune cu peste 7.000 de km de infrastructura noua a retelelor high bandwith. Orasele ce vor fi conectate sunt Sofia, Zagreb, Brno, Praga, Budapesta, Cracovia, Varsovia, Bucuresti, Belgrad si Bratislava. Pe lanca conectarea oraselor mai sus enumerate, extinderea retelei Colt va conecta si 10 centre de date cu ajutorul unor echipamente Ciena si a pachetelor de date Cisco.

“Principala provocare va fi sa gasim clienti noi in Europa de Est care sa doreasca sa se conecteze cu partea vestica a continentului. Pana acum am sprijinit conectarea subsidiarelor corporatiilor si vom continua sa o facem”, spune Paula, subliniind ca printre clientii Colt se numara unele dintre cele mai mari banci din lume, dar si companii farma sau retail.

Colt a investit masiv in extinderea retelei Colt IQ Network de-a lungul intregului an inclusiv in Dublin si Berlin. “Actiunea aceasta evidentiaza dorinta Colt de a deveni forta principala din spatele conectivitatii de care afacerile locale si internationale au nevoie pentru a se dezvolta in viitor”.

“Conectivitatea este factorul cel mai important pentru viitorul fiecarei economii, inclusiv in CEE, iar Colt poate fi un pion cheie in dezvoltarea competitivitatii pietelor, crescand productivitatea si venind in intampinarea nevoilor clientilor”.

Reteaua va fi disponibila in CEE, deci inclusiv in Romania, incepand cu primul trimestru al lui 2019 si va oferi servicii de tip wave cu o viteza de peste 100Gbps, servicii Spectrum si Ethernet.

Cum trebuie sa reactioneze o companie de retelistica in conditii de urgenta

Desi sistemele informatice operate de Colt au o sustenabilitate de aproape 100%, nimic nu este perfect cand vorbim de tehnologie. Cu alte cuvinte, atunci cand exista caderi ale retelelor, in primul rand trebuie sa reactionezi rapid.

“Toti suntem constienti de importanta unei conectivitati rapide, continue, si de noi depind business-uri de miliarde. Trebuie, deci, in situatii de urgenta sa reactionam rapid si foarte transparent. Comunicarea si transparenta sunt doi termeni foarte importanti in aceasta industrie. De asemenea, trebuie sa stii sa iti setezi asteptarile in ceea ce priveste procesul de revenire la normal”, puncteaza Paula Cogan.

Motivarea angajatilor, una dintre provocarile principale in industria IT atat locala cat si internationala, se face printr-o combinatie de cultura organizationala deschisa, dinamica, cu oportunitati de crestere si invatare, plus salarii atractive.

“Tinerii angajati doresc in special flexibiltiate, doua zile de work from home. Partea cu adevarat importanta la Colt este ca, desi lucrezi dintr-o tara, de fapt lucrezi international – avem clienti pe toate continentele”, spun oficialii companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri