PitechPlus, una dintre cele mai mari companii clujene de solutii software, incheie anul cu o cifra de afaceri de 9 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de anul trecut si are in plan extinderea in tarile scandinave in 2019, dupa o crestere semnificativa anul acesta a activitatii din Marea Britanie.

Compania si-a axat activitatea in 2018 pe 5 directii: vanzari online, solutii pentru industria ospitaliera, solutii digitale pentru domeniile financiar si asigurari, solutii pentru segmentele auto si mobilitate urbana si divertisment, in 2019 urmand sa adauge doua noi tipuri de servicii in portofoliu: transformare si automatizare de business si managementul aplicatiilor.

„Am planificat introducerea a doua noi tipuri de servicii in portofoliu pentru a acoperi cat mai mult din ciclul de viata al solutiilor pe care le dezvoltam deja si pentru a fi pregatiti sa livram servicii complete pentru clientii nostri, de la consultanta de business, livrare de solutii tehnice si managementul aplicatiilor”, spune Bogdan Herea, director general si fondator al PitechPlus.

PitechPlus are in prezent o echipa de 270 de angajati in centrele de dezvoltare din Cluj-Napoca si Targu-Mures din care coordoneaza toata activitatea la nivel international.

„Ne propunem o crestere a numarului de angajati cu circa 20% in 2019. Proiectele la care lucram au devenit din ce in ce mai complexe, motiv pentru care dorim sa extindem echipele actuale cu oameni cat mai bine pregatiti”, mai spune Bogdan Herea.

Cresterea numarului de salariati urmeaza tendinta pietei fortei de munca din Cluj-Napoca, unde industria IT cunoaste o dezvoltare accelerata. In prezent, fata de 2011, numarul companiilor de IT s-a dublat, peste 1.240 de companii desfasurandu-si activitatea in acest domeniu, insemnand ca, la acest moment, 1 din 10 salariati clujeni lucreaza in IT.

In prezent, PitechPlus isi desfasoara activitatea exclusiv pentru pietele din Franta, Elvetia, Germania, Marea Britanie, Statele Unite si Belgia, urmand ca anul viitor sa isi extinda activitatea pe pietele scandinave, dar si in Romania, tara noastra fiind pregatita pentru proiecte de transformare de business si dezvoltarea solutiilor de automatizare.

Anul acesta compania a finalizat achizitia MindMagnet, unul dintre principalii furnizori de solutii Magento din Romania, adaugand astfel o noua functie de consultanta si management de proiect cu expertiza complementara a platformei pentru ecommerce Magento.

PitechPlus are 36 de clienti activi in prezent, din industrii precum auto, comert, sectorul guvernamental si bancar. Compania vizeaza cresterea numarului de clienti, diversificarea portofoliului prin adaugarea de noi arii de expertiza fiind una dintre principalele directii strategice ale PitechPlus pentru anul 2019.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri