PitechPlus, una dintre cele mai mari companii clujene de solutii software, a finalizat achizitia companiei MindMagnet, unul dintre principalii furnizori de solutii Magento din Romania, prin preluarea ultimului pachet de 49% din actiuni, in luna septembrie a anului in curs. Prima etapa a achizitiei a avut loc in decembrie 2016, cand PitechPlus a intrat in actionariatul MindMagnet preluand participatia majoritara, de 51%.

Prin includerea MindMagnet in portofoliu, PitechPlus adauga o noua functie de consultanta si management de proiect cu expertiza complementara a platformei pentru ecommerce Magento. In acelasi timp, PitechPlus a crescut complexitatea proiectelor software livrate si a solutiilor de transformare digitala oferite.

„Achizitia MindMagnet este prima de acest gen pe care o realizam, intr-un context propice achizitiilor si fuziunilor din piata de IT, al carei trend este de a se concentra si a avea jucatori mai mari, cu portofolii de solutii tot mai complexe”, spune Bogdan Herea, director general si fondator al PitechPlus.

Pentru perioada urmatoare, PitechPlus are in vedere consolidarea si cresterea echipelor din Romania si analizeaza oportunitati de extindere la nivel local si international, prin parteneriate strategice.

„Ne concentram, in continuare, pe cresterea business-ului PitechPlus, prin atragerea de noi clienti, dar si oferind o paleta mai mare de servicii celor existenti. In consecinta, vizam si cresterea numarului de colegi in Targu-Mures si Cluj-Napoca”, mai spune Bogdan Herea.

PitechPlus crestere cu 20% fata de anul precedent, mentinand trendul din ultimii ani. In 2017, vanzarile PitechPlus au crescut cu 18%.

In prezent, compania are o echipa de 270 de persoane, dintre care 20 au fost cooptati in urma achizitiei MindMagnet. PitechPlus va continua sa pastreze brandul MindMagnet, sub care va furniza solutii Magento, cea mai populara platforma de ecommerce la nivel global. Pentru anul urmator, PitechPlus isi propune o crestere a activitatii cu circa 20%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri