SpaceX, companie detinuta de Elon Musk, cere permisiunea guvernului SUA sa opereze o retea de 4.425 de sateliti pentru a furniza Internet Wi-Fi de mare viteza pe intreaga planeta, scrie TheGuardian.

CEO-ul Tesla are in plan, astfel, sa construiasca si sa pe orbita Terrei peste 4.000 de sateliti care sa transmita Internet 24/24. Documentele au fost deja trimise catre organismul de reglementarea Federal Communications Commission, cu propunerea initiala de a lansa 800 de sateliti care sa acopere SUA, Puertor Rico si Insulele Virgine.

Un astfel de sistem ar deveni o alternativa viabila cablurilor, fibrei optice si altor modele terestre de acces la Internet. SpaceX nu este prima companie care propune un astfel de sistem. Retele similare sunt in curs de dezvoltare de companii private precum OneWeb si Boeing, in timp ce Facebook doreste sa ofere, de asemenea, Internet in zone greu accesibile din lume.

Fiecare satelit care ar putea fi lansat de SpaceX ar avea marimea unei masini, masurand 4 metri si cantarind 386 de kilograme. Acestia ar urma sa orbiteze la o inaltime de circa 1.000 de kilometri de Pamant. In 2015, Elon Musk spunea ca proiectul ar urma sa coste 10 miliarde de dolari.

Sursa foto: The-open-mind.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri