Guvernul a adoptat astazi o ordonanta de urgenta care scoate Uber si Taxify (Bolt) in afara legii. Companiile au declarat, la unison, ca isi vor continua activitatea ca pana acum, in orasele in care activeaza.

Bolt (Taxify), despre modificarea Legii 38/2003

Reprezentatii Bolt au declarat ca ei continua sa isi desfasoare activitatea in toate orasele din România in care opereaza. „Soferii parteneri pot in continuare sa conduca pe platforma Bolt, iar pasagerii au posibilitatea sa calatoreasca in oras intr-un mod convenabil si accesibil. Am primit asigurari de la Guvern ca in urmatoarea perioada România va avea o noua lege ce reglementeaza sectorul de ride-hailing si care va fi echitabila pentru toate partile implicate. Bolt lucreaza indeaproape cu autoritatile si ofera tot sprijinul in acest demers”, precizieaza oficialii companiei, scrie Start-up.ro.

Ordonanta de Guvern vine dupa ce Ministerul Transporturilor a promis transportatorilor ca va adopta o asemenea lege, dupa protestele taximetristilor din Bucuresti din ultima perioada.

Pâna acum, legea aplicata de politisti se baza pe o sintagma care se referea la „in mod repetat". Soferii Uber sau Bolt care erau opriti de controalele Politiei de mai multe ori puteau fi amendati, dar prima oara primeau doar avertisment.

Ca urmare a deciziei Guvernului, vor putea fi amendati cei care efectueaza activitati de transport public, contra cost, inca de la primul control.

Excluderea sintagmei „in mod repetat” din Legea 38/2003 obliga soferii Uber sau Bolt sa aiba toate actele in regula inca de la primul control - atestat, autorizatie de transport pe firma partenera, copie conforma masina, asigurare persoane si bagaje.

Inca din momentul in care Guvernul a anuntat ca se pregateste sa adopte o astfel de ordonanta de urgenta in domeniu, avocatii au apreciat-o ca fiind una care introduce reguli ce pot determina iesirea Bolt si Uber de pe piata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri