Autoritatile au modificat proiectul initial care reglementeaza aplicatiile Uber, Bolt si Clever. Aceasta varianta va fi discutata in sedinta de guvern de astazi (joi- 20 iunie) intr-o prima lectura. Potrivit noului proiect, transportul alternativ de persoane se poate efectua numai prin intermediul unei platforme digitale avizate tehnic de catre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Versiunea anterioara a proiectului spunea ca intermedierea transportului alternativ pe teritoriul Romaniei este supusa autorizarii de catre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, conform Hotnews.ro.

Conform noului proiect, MCSI va emite avizul tehnic pentru platformele digitale in termen de 30 de zile lucratoare de la depunerea documentatiei complete, iar acesta va fi valabil 12 luni. (Anterior era vorba de o autorizatie pe 3 ani).

Anual, companiile vor trebui sa achite o taxa de 50.000 de lei la bugetul de stat.

In trafic, autoturismele acceptate pe platforma digitala vor avea afisat la vedere in partea din fata si din spate a autoturismului un ecuson cu o dimensiune de 10 cm x 10 cm, care va contine numarul de inmatriculare, denumirea platformei folosite. Ecusonul este emis de ARR. In proiectul anterior se specifica un ecuson rotund cu diametrul de 10 cm.

Proiectul de Ordonanta de Urgenta privind reglementarea activitatii platformelor de ridesharing va fi in prima lectura in sedinta de Guvern de astazi, 20 iunie, iar dupa primirea avizului din partea Consiliului Economic si Social (CES) va intra pentru adoptare in sedinta de saptamana viitoare, a anuntat, miercuri, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, la sediul ministerului.

Citeste si:
OUG-ul care reglementeaza Uber, Bolt si Clever, pus in dezbatere
OUG-ul care reglementeaza...

"Guvernul isi doreste sa legifereze acest domeniu important, dar respecta termenele legale, astfel incat actul normativ aprobat de Guvern sa nu fie supus niciunui viciu de procedura. Actul normativ a parcurs si circuitul interministerial de avizare. Astfel, am luat avizele de la Ministerul Comunicatiilor, Ministerul de Interne, Ministerul Dezvoltarii, Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor, Ministerul Economiei, Ministerul Afacerilor Externe si astazi de la Ministerul Justitiei. A fost transmis inca de ieri Consiliului Economic si Social (CES). Cei de la CES ne-au comunicat astazi ca saptamana viitoare vor transmite acest aviz. Prin urmare, suntem in asteptarea acestui raspuns, deoarece si dansii au o procedura interna destul de complexa de avizare in cadrul subcomisiilor din cadrul CES-ului de specialitate. Am gandit aceasta reglementare prin Ordonanta de Urgenta si nu prin proiect de lege avand in vedere cerintele romanilor care folosesc aceste platforme (...) In concluzie, in cadrul sedintei de Guvern de maine (joi, 21 iunie 2019 - n. r.), proiectul de Ordonanta de Urgenta va intra in prima lectura si, dupa obtinerea avizului CES de marti (24 iunie 2019, n.r.) va intra pentru a fi adoptat", a spus ministrul Cuc.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Uber, Bolt si Clever intra in legalitate