Primul magazin Xiaomi Mi din Romania a atras in ziua deschiderii, sambata trecuta, sute de oameni la coada. In primul weekend, magazinul a vandut circa 2.000 de produse - cele mai bine vandute fiind modelele Redmi Note 7 si Redmi 7, dar si telefoanele medium si low range lansate in 2018, au spus oficialii companiei, pentru wall-street.ro.

"Surprinzator a fost chiar si ca, inca diin prima zi, stocul de aspiratoare inteligente s-a epuizat - vorbim de cateva sute de produse. Best seller a fost si scooterul electric Xiaomi Mi M365".

Magazinul are 200 de metri patrati si, spun oficialii companiei, veniti din China, este marimea si design-ul clasic pentru un flagship shop. Investitia in magazin s-a ridicat la circa 200.000 de euro.

Desi Xiaomi are peste 2.000 de produse unice, in Romania compania aduce doar circa 120.



„Acest lucru se intampla pentru ca toate produsele trebuie sa fie testate in Europa inainte de orice si legislatia de aici este si diferita fata de China, deci este un proces de durata. Xiaomi se asigura ca respecta reglementarile din UE”, spun oficialii companiei, pentru wall-street.ro.

Totodata, ei spun ca anul acesta vor mai deschide un magazin, insa nu au oferit amanunte. „Unul dintre cele mai cautate produse va fi trotineta electrica. Modelul doi, pro, il vom aduce vara aceasta”.



Totodata, odata cu intrarea magazinului Xiaomi in Romania, produsele vor beneficia de garantie de 2 ani de zile, in magazinul brandului. „Provocarile tin, in primul rand, de stocuri – sper sa nu avem probleme in acest sens. Trebuie sa incercam sa tinem pasul cu piata asiatica si cea din Europa de Vest si sa aducem din ce in ce mai multe produse”.

Magazinul angajeaza 12 oameni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri