Pe 16 mai 2019, la Londra, Huawei va lansa primul sau telefon comercial 5G. Acesta ar putea fi o versiune imbunatatita a lui P30 Pro, desi conform unei declaratii a lui Richard Yu (CEO Huawei) de abia seria Mate va fi 5G. Oare ce ne rezerva acest smartphone surpriza ?

5G este unul dintre cele mai mari trend-uri din 2019 si cuvantul cheie pentru multi operatori de telefonie mobila. Licitatiile pentru spectrul 5G inca au loc in multe tari, iar Huawei s-a impus ca un lider in infrastructura hardware pentru acest tip de tehnologie. Aceasta ne face sa credem ca nu va dori sa piarda cursa in lansarea de device-uri capabile sa suporte 5G, pe masura ce rollout-ul global se accelereaza.

Conform unui interviu CNET, insusi CEO-ul Huawei, Richar Yu a sustinut ca seria Mate (cu lansare de obicei in septembrie-octombrie 2019 n.r.) ar fi prima care ofera suport real 5G. Cu toate acestea este probabil ca, din pricina concurentei, pe 16 mai sa fie lansata o versiune imbunatatita a lui P30 Pro.

Specificatiile acestuia, in varianta de top, printre care, display 6,47in, ecranul OLED, rezolutia FHD+ 2340x1080, 8 GB RAM + 512 GB ROM, Bluetooth 5.0 si camera 40 MP (Wide Angle Lens, f/1.6 aperture,OIS) + 20 MP (Ultra Wide Angle Lens, f/2.2 aperture) + 8 MP (Telephoto, f/3.4 aperture,OIS) il fac unul dintre smartphone-urile de top.

Conform Uber Gizmo, varianta 5G a P30 Pro ar include un procesor 7nm Kirin 985 cu un modem 5G, potential un ecran 6,7in OLED si o baterie de 4200mAh, cu Huawei’s 55W Super Fast Charging si feature-ul de reverse wireless charging.

Dintre insideri, TechRadar sustin ca niciun detaliu nu a fost dat de Huawei si ca alternativa la Huawei P30 Pro 5G ar fi poate Huawei's Mate 20 X 5G, care deja a fost lansat in Suedia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri