Orasul care traieste de pe urma unui... laser

In jurul localitatii Magurele se dezvolta o zona care sa gazduiasca oameni de stiinta, antreprenori si mediul academic. Am fost la evenimentul “Science meets the Future” pentru a afla ce inseamna Smart City pentru dezvoltarea zonei Magurele.

La Magurele se construieste si este aproape finalizat cel mai mare laser din lume, ELI-NP, care va avea aplicabilitate in domenii diverse, de la medicina, pâna la tratarea deseurilor nucleare.

In jurul sau se va construit Magurele Science Park, adica o zona construita de catre Consiliul Judetean Ilfov, pentru a fi gazda unor companii internationale si sa faca transferul tehnologic dinspre laser in industrie.

S-au creat conditiile unei dezvoltari mai profunde a acelei zone, iar asta noi vrem sa o facem prin construirea acelui Parc Stiintific despre care am vorbit. Bineinteles ca odata cu construirea Parcului Stiintific trebuie dezvoltata toata zona, create conditiile pentru ca atât oamenii de afaceri, dar si cei care vor sa se mute in aceasta zona sa aiba conditii de viata cât mai bune.”, a spus Marian Petrache, presedinte al Consiliului Judetean Ilfov.

Citeste mai multe pe Start-Up.ro.

Citeste si:
Directorul demis al laserului de la Măgurele: Am fost demis în grabă
Nicolae Zamfir, directorul...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri