Se prelungește carantina în cinci localități din Ilfov

În urma emiterii Ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, începând cu data de 12 decembrie, ora 22:00, pentru o perioadă de șapte zile, măsura de carantinare zonală se prelungește în următoarele localități ilfovene: Corbeanca, Dobroești, Mogoșoaia, Otopeni și Popești-Leordeni.

Prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele cinci localități ilfovene a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zonă focar întocmite de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov și a avizelor emise de către Institutul Național de Sănătate Publică. Conform datelor transmise de către DSP Ilfov, rata de incidență cumulată se prezintă după cum urmează:

  • 7,76/1000 locuitori pentru comuna Corbeanca;
  • 7,01/1000 locuitori pentru comuna Dobroești;
  • 7,97/1000 locuitori pentru comuna Mogoșoaia;
  • 8,89/1000 locuitori pentru orașul Otopeni;
  • 8,98/1000 locuitori pentru orașul Popești-Leordeni.

Măgurele iese din carantină

Totodată, Instituția Prefectului – Județul Ilfov informează cu privire la faptul că în urma evaluării analizei de risc a comunității din orașul Măgurele, județul Ilfov, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru orașul Măgurele, județul Ilfov. Conform datelor transmise de către DSP Ilfov, în orașul Măgurele, rata de incidență cumulată în ultimele 7 zile a scăzut de la 6,63/1000 locuitori la 5,10/1000 locuitori.

Aducem în atenția cetățenilor, operatorilor economici și instituțiilor publice faptul că, potrivit prevederilor art. 3 din Hotărârea CJSU Ilfov nr. 64/06.12.2020, de la momentul încetării aplicabilității măsurii de carantinare zonală, în comuna orașul Măgurele devin aplicabile prevederile art. 1 și art. 2 din aceeași hotărâre.

Citeste si:
Arafat: Organizatorii petrecerilor răspund pentru respectarea...
VIDEO | Arafat: Organizatorii...

Sursa foto: Shutterstock

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri