Bill Gates, fondatorul gigantului de tehnologie Microsoft, ce este evaluat in acest moment la 1,05 trilioane de dolari, a vorbit despre ceea ce el considera ca fiind cea mai mare greseala pe care a facut-o in business.

Cu o avere estimata de Forbes la 102,9 miliarde de dolari, Bill Gates este de parere ca cea mai mare greseala pe care a facut-o de la fondarea Microsoft pana in prezent a fost aceea de a-i permite companiei Google sa creeze un sistem de operare precum Android.

"Un cumul de decizii neinspirate care au facut ca Microsoft sa nu fie in pozitia in care se afla Android acum, reprezinta cea mai mare greseala pe care am facut-o" precizeaza Bill Gates, conform businessinsider.com.

Gates descrie aceasta zona a sistemelor de operare pentru smartphone-uri ca fiind o industrie unde "castigatorul ia tot", precizand ca este loc doar de un singur jucator pe segmentul produselor non-Apple, zona pe care Android o controleaza si care valoreaza 400 de miliarde de dolari.

Miliardarul nu a reusit sa convinga cu telefoanele ce rulau prin intermediul sistemului de operare Windows, acestea neavand parte de popularitatea smartphone-urilor cu Android sau iOS. Principalul motiv ar fi fost reprezentat de administrarea gresita a aplicatiilor din marketplace.

Citeste si:
Orange Money lanseaza carduri de debit fizice Visa
Orange Money lanseaza carduri...

Sursa foto: JStone / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Camere de supraveghere: tine casa in siguranta cand mergi in vacanta