Microsoft anunta noi investitii in tehnologii si programe menite sa sprijine ecosistemul de parteneri. Investitiile au ca scop optimizarea angajamentului partenerilor Microsoft pentru era cloud.

Atat clientii, cat si partenerii nostri continua sa migreze catre cloud si sa isi contureze din ce in ce mai bine profilul tehnologic, oferindu-ne astfel noi oportunitati in parteneriatele incheiate cu acestia", a declarat Gavriella Schuster, Corporate Vice President, Microsoft One Commercial Partner. „Portofoliul de programe, oferte si resurse dedicate partenerilor nostri se transforma constant, tocmai pentru a ajuta companiile sa profite cat mai mult posibil de aceasta evolutie tehnologica."

Functii noi in Microsoft Teams

La doar doi ani de la lansare, Teams are 13 milioane de utilizatori activi zilnic si 19 milioane de utilizatori activi saptamanal. Compania a anuntat si noile functii disponibile in Microsoft Teams pentru fiecare angajat, inclusiv noi modalitati de a sprijini organizatiile din domeniul sanatatii si angajatii care au contact direct cu clientii. Integrarile suplimentare de noi parteneri includ asistenta pentru centrele de suport, respectarea normelor si furnizori de servicii de cloud.

Noile capabilitati disponibile in Microsoft Teams sustin capacitatea de a lucra sub presiunea timpului. In domeniul asistentei medicale, Teams devine un hub esential in ceea ce priveste coordonarea pentru ingrijirea pacientilor. Notificarile prioritare avertizeaza destinatarii asupra mesajelor care necesita un raspuns imediat, pana cand este primit un raspuns. Notificarile sunt transmise la un interval de doua minute, pana la 20 de minute, pe dispozitivul mobil sau pe desktop.

De asemenea, functiile noi din Teams ii ajuta pe angajatii care au contact direct cu clientii sa isi gestioneze mai bine programul si sa fie in legatura cu ceilalti colegi. Avand la baza capabilitatile deja existente in Teams, noua functie Time Clock permite angajatilor sa isi inregistreze timpul petrecut la locul de munca si in pauzele de lucru, chiar prin aplicatia mobila. Aceasta functie se gaseste in modulul Shifts din Teams si permite managerilor sa creeze si sa imparta programele de lucru cu echipa, oferind angajatilor posibilitatea de a solicita mai usor timp liber sau modificari ale programelor de lucru.

Actualizari Dynamics 365

Compania a anuntat actualizari semnificative pentru Dynamics 365 Nonprofit Accelerator si doua noi integrari pentru Dynamics 365 care abordeaza industria serviciilor auto si financiare. In plus, programul de aplicatii pentru intreprinderi ISV Connect este disponibil cu noi instrumente de dezvoltare si consiliere, resurse de piata, procese comune de implicare pe teren si asistenta de tip go-to-market.

Actualizarea vizeaza reducerea costurilor si sporirea eficientei organizatiilor nonprofit prin cresterea transparentei datelor, implementarea simplificata a solutiilor si cresterea operabilitatii in cadrul sistemelor.

Prezentare Azure Lighthouse

Azure Lighthouse le ofera partenerilor un singur panou de control pentru vizualizarea si gestionarea Azure pentru toti clientii. Aceasta ofera o experienta optimizata a gestionarii Azure, cu mai multa automatizare si eficienta, ceea ce duce la o mai mare vizibilitate si securitate pentru clienti. Este pentru prima data cand Microsoft proiecteaza o solutie la aceasta scara, cu parteneri si pentru parteneri.

Programul Azure Migration

Noul Azure Migration Program (AMP) ajuta clientii sa faca o trecere mai rapida catre Azure. AMP ofera consiliere si instrumente proactive pentru a contribui la atenuarea riscurilor si la abordarea problemelor comune asociate migrarii sarcinilor de lucru in cloud.

Extinderea oportunitatilor pentru parteneri

De la inceputul programului Microsoft Co-sell, acesta a inregistrat venituri partenere contractate anual in valoare de 9,5 miliarde de dolari.

  • Disponibilitatea functiei Microsoft Security. Aceasta noua functie permite partenerilor sa isi promoveze competentele profesionale dobandite si, in acelasi timp, le ofera acces la o serie de beneficii menite sa faciliteze dezvoltarea si cresterea profitului.
  • Cinci specializari avansate. Acestea includ migrarea Windows Server si SQL Server catre Microsoft Azure, migrarea bazelor de date Linux si Open Source catre Microsoft Azure, migrarea spatiului de stocare a datelor (Data Warehouse) catre Microsoft Azure, modernizarea aplicatiilor Web in Microsoft Azure si Kubernetes pe Microsoft Azure.
  • Noutati in platfrorma Microsoft marketplace. Modelele noi de stabilire a preturilor, un program de beneficii si o noua ruta catre piata sunt lansate pentru companiile care publica oferte tranzactionabile in cadrul Microsoft Marketplace. Prin intermediul platformei, partenerii care publica software si servicii de tip SaaS construite intr-unul sau mai multe cloud-uri Microsoft (Microsoft 365, Dynamics 365 Power Platform si Azure), vor avea acces la noi instrumente si un singur proces de „onboarding” pentru publicarea ofertelor tranzactionale in Microsoft AppSource si Azure Marketplace.

Aceste oferte pot fi puse la dispozitie si prin intermediul canalului global de distributie al Microsoft, creand o noua ruta catre piata, care ajuta companiile sa ajunga la un numar mai mare de clienti. Noile modele de stabilire a preturilor in cadrul Microsoft marketplace includ facturarea SaaS lunara si anuala, optiuni de facturare flexibile si personalizate, contracte standard si perioade de testare gratuita SaaS care se transforma in angajamente platite.

Un nou program Marketplace Rewards le va permite editorilor sa exploateze beneficiile de vanzare, de marketing si tehnice in procesul extinderii afacerii lor, ceea ce ii ajuta sa-si dezvolte si mai mult bussinesul.

Aceste anunturi au fost facute in deschiderea celui mai mare eveniment anual dedicat comunitatii de parteneri a companiei, Microsoft Inspire, care se desfasoara in perioada aceasta si pana pe 18 iulie, in Las Vegas. Evenimentul reuneste mii de oameni din intreaga lume pentru o experienta autentica de networking, colaborare si oportunitati de obtinere a unor cunostinte valoroase menite sa sporeasca profitabilitatea si progresul partenerilor pe piata.

Evenimentul debuteaza astazi cu cateva sesiuni de keynote – sustinute de Judson Althoff, Executive Vice President si Gavriella Schuster, Corporate Vice President - ce pot fi urmarite live, incepand cu 18:30, ora locala a Romaniei, pe pagina dedicata Microsoft Inspire. Miercuri, 17 iulie, incepand cu 18:30, ora locala a Romaniei, pot fi urmarite live si sesiunile de keynote sustinute de Satya Nadella, CEO Microsoft si Brad Smith, President Microsoft.

Mai multe detalii despre cele mai importante noutati anuntate sunt disponibile aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri