Rusia dezvolta propriul serviciu cloud, pentru a inlocui Microsoft Azure si Amazon Cloud, proiectul fiind considerat un nou pas catre obtinerea independentei tehnologice, relateaza Sputnik, citata de Mediafax.

Compania IT Parallels a lansat proiectul Rosplatform, in cadrul caruia vrea sa proiecteze o platforma cloud care sa substituie Microsoft Azure si Amazon Cloud si sa ofere Rusiei "suveranitatea tehnologica fata de Statele Unite".

In prezent, ponderea softurilor proiectate in strainatate, inclusiv a celor din Statele Unite, in totalul celor folosite in Rusia este de 75%, respectiv de 1,4 miliarde de dolari, ceea ce devine un risc inacceptabil, potrivit dezvoltatorilor rusi. O participatie de 50% la Rosplatform va fi in proprietate ruseasca.

Compania intentioneaza sa cheltuiasca peste 16 milioane de dolari pentru proiectul cloud, pana la sfarsitul anului 2016, si sa se poata sustine financiar din 2018. Dupa 2020, cifra de afaceri anuala a Rosplatform este estimata sa ajunga la 50 de milioane de dolari.

Produsele noii companii vor fi conforme cu legislatia in domeniu care va intra in vigoare in Rusia la 1 ianuarie 2016. Potrivit noilor reglementari, institutiile de stat vor fi obligate sa raporteze achizitiile de software strain.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri