Compania IT Parallels a lansat proiectul Rosplatform, in cadrul caruia vrea sa proiecteze o platforma cloud care sa substituie Microsoft Azure si Amazon Cloud si sa ofere Rusiei "suveranitatea tehnologica fata de Statele Unite".

In prezent, ponderea softurilor proiectate in strainatate, inclusiv a celor din Statele Unite, in totalul celor folosite in Rusia este de 75%, respectiv de 1,4 miliarde de dolari, ceea ce devine un risc inacceptabil, potrivit dezvoltatorilor rusi. O participatie de 50% la Rosplatform va fi in proprietate ruseasca.

Compania intentioneaza sa cheltuiasca peste 16 milioane de dolari pentru proiectul cloud, pana la sfarsitul anului 2016, si sa se poata sustine financiar din 2018. Dupa 2020, cifra de afaceri anuala a Rosplatform este estimata sa ajunga la 50 de milioane de dolari.

Produsele noii companii vor fi conforme cu legislatia in domeniu care va intra in vigoare in Rusia la 1 ianuarie 2016. Potrivit noilor reglementari, institutiile de stat vor fi obligate sa raporteze achizitiile de software strain.

Statele Unite extind...
Citeste si: SUA extind finantarea destinata marinei ucrainene dupa atacul Rusiei