Arctic, unul dintre principalii jucatori de pe piata de electrocasnice din Romania, anunta deschiderea primului centru national de distributie, in parcul industrial Eli Park 1, situat in Chitila. Cu o suprafata de 20.000 m2, depozitul „Hakan Türkkan” al Arctic a fost deschis in contextul cresterii afacerilor companiei dar si a gamei de produse.

Locatia este una strategica, cu acces direct la Drumul National 7 si in imediata apropiere a principalelor artere nationale – autostrazile A1 (Nord-Vest), A2 (Est) si A3 (Nord). De asemenea, centrul este situat la doar 60 de km de fabricile Arctic din Gasti si Ulmi.

„Noul Centru National de Distributie este o investitie importanta pentru compania Arctic, ce sustine productia in crestere, si a fost dezvoltat ca parte a directiei noastre strategice de a ne extinde capacitatea logistica pentru a acoperi mai bine nevoile de livrare catre clientii nostri. Suntem printre putinele companii din Romania ce inregistreaza cresteri constante, de la an la an, in ceea ce priveste capacitatea de productie, numarul de unitati produse, precum si numarul de angajati, lucru transpus si in cifra noastra de afaceri. In anul 2018 am inregistrat o cifra de afaceri de peste 498 de milioane de euro, iar in prezent avem peste 4.400 de angajati.”, a declarat Murat Büyükerk, CEO Arctic.

Centrul National de Distributie are 22 de puncte de incarcare si functioneaza in regim 24/7, in 3 schimburi, pentru a putea pregati la capacitate maxima livrarile. Noul depozit este operat de un sistem WMS modern, care va controla in detaliu produsele din momentul in care acestea intra, pana in momentul in care vor pleca spre destinatari.

„Spatiul din Eli Park I raspundea nevoilor noastre concrete: de a dezvolta un centru national de distributie cu acces la principalele artere nationale, dar si la fabricile noastre si la platformele logistice ale clientilor nostri. Este o constructie dezvoltata la standarde internationale de clasa A, ce ne va permite sa eficientizam timpii de livrare.”, a declarat Hakan Salca, Director Operational Arctic.

Arctic a investit peste 170 milioane de euro in tehnologii noi, in sisteme moderne de management a productiei si in cresterea capacitatii de productie a fabricii de frigidere din Gaesti. Gratie acestor investitii, fabrica de la Gaesti a devenit cea mai mare de acest gen din Europa continentala. Compania a investit recent si intr-o fabrica de masini de spalat rufe, singura din Romania ce functioneaza dupa principiul Industry 4.0 si una din putinele din Europa. Situata in Ulmi, Dambovita, aceasta va avea o capacitate de productie de 2.2 milioane de unitati pe an.

Compania detine in Romania trei branduri puternice - Arctic, Beko si Grundig, care ofera consumatorilor produse de inalta calitate, la standarde internationale. Cu o istorie de aproape jumatate de secol, Arctic se afla in topul preferintelor romanilor, fiind un brand recunoscut pentru calitatea produselor sale, pentru expertiza in domeniul electrocasnicelor, dar si pentru faptul ca s-a adaptat constant nevoilor consumatorilor sai, inovand si dezvoltand portofoliul de produse.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri