Un roman obisnuit ar trebui sa lucreze 36,4 zile pentru a-si permite achizitionarea iPhone 11 Pro (modelul 64 GB) – cel mai nou si performant iPhone, de doua ori mai mult decat un italian sau spaniol, potrivit unei analize realizate de compania de e-commerce Picodi.

Pretul oficial al noului iPhone 11 Pro (modelul 64 GB) in Romania este de 5399,99 lei. Daca luam in considerare, ca un salariu mediu in tara noastra, conform Institutului National de Statistica este de 5091 lei brut (3119 net), un roman, statistic, trebuie sa lucreze 36,4 zile, pentru a-si putea permite achizitionarea noului iPhone (fara a lua in considerare alte costuri de zi cu zi).

Primele locuri in clasament au fost ocupate de Elvetia, SUA si Luxemburg, unde raportul dintre preturile unui iPhone 11 Pro si un salariu obisnuit este cel mai convenabil. Statistic, un elvetian va putea in 4,8 zile pune suficienti bani deoparte pentru un iPhone 11, un american – in 5,8 zile, iar un luxemburghez – in 6,7 zile.

La polul opus al clasamentului se afla Ucraina, acolo unde un locuitor obisnuit trebuie sa economiseasca pentru un iPhone 11 Pro timp de 96,7 zile.

Citeste si:
Smartphone-uri performante si ieftine, bune pentru toata lumea
Smartphone-uri performante si...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Google cumpara Fitbit si intra in competitie cu Apple