Un roman obisnuit ar trebui sa lucreze 36,4 zile pentru a-si permite achizitionarea iPhone 11 Pro (modelul 64 GB) – cel mai nou si performant iPhone, de doua ori mai mult decat un italian sau spaniol, potrivit unei analize realizate de compania de e-commerce Picodi.

Pretul oficial al noului iPhone 11 Pro (modelul 64 GB) in Romania este de 5399,99 lei. Daca luam in considerare, ca un salariu mediu in tara noastra, conform Institutului National de Statistica este de 5091 lei brut (3119 net), un roman, statistic, trebuie sa lucreze 36,4 zile, pentru a-si putea permite achizitionarea noului iPhone (fara a lua in considerare alte costuri de zi cu zi).

Primele locuri in clasament au fost ocupate de Elvetia, SUA si Luxemburg, unde raportul dintre preturile unui iPhone 11 Pro si un salariu obisnuit este cel mai convenabil. Statistic, un elvetian va putea in 4,8 zile pune suficienti bani deoparte pentru un iPhone 11, un american – in 5,8 zile, iar un luxemburghez – in 6,7 zile.

La polul opus al clasamentului se afla Ucraina, acolo unde un locuitor obisnuit trebuie sa economiseasca pentru un iPhone 11 Pro timp de 96,7 zile.

Citeste si:
Apple interzice aplicația Unjected pentru că încurajează...
Apple elimină aplicația de...

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri