HTC VIVE Arts se asociaza cu Muzeul Luvru pentru a prezenta prima experienta VR a muzeului, Mona Lisa: Beyond the Glass, prin care li se permite vizitatorilor sa cunoasca in detaliu cea mai celebra capodopera a lui Leonardo da Vinci in cadrul expozitiei retrospective a carierei artistice a lui da Vinci, precum si prin intermediul VIVEPORT din orice parte a lumii.

Prin intermediul experientei Mona Lisa: Beyond the Glass, vizitatorilor le este oferita o noua perspectiva asupra faimoasei picturi a lui da Vinci, precum si sansa de a intra in profunzimea operei de arta in spatiul virtual. Aceasta experienta inovatoare si interactiva permite muzeului sa ofere publicului din intreaga lume accesul la capodopera iconica a lui da Vinci intr-un mod inedit.

“VIVE Arts este onorat sa se asocieze cu Muzeul Luvru pentru a prezenta prima expozitie in VR, Mona Lisa: Beyond the Glass. Da Vinci a fost un ganditor profund creativ, care a inovat domenii precum arta si tehnologia. Realitatea virtuala reprezinta un mediu inerent interdisciplinar ce permite specialistilor inovativi din zilele noastre sa depaseasca granite considerate candva separate. Prin utilizarea realitatii virtuale pentru a spune povestea acestei celebre opere de arta intr-un mediu familiar, speram ca vizitatorii sa aiba parte de o experienta nemaipomenita. De asemenea, suntem onorati sa sprijinim Muzeul Louvre in misiunea acestuia de a-si impartasi colectia audientei din intreaga lume si, prin intermediul acestei noi experiente, speram ca tot mai multi oameni sa interactioneze cu celebra institutie", a declarat Victoria Chang, Directorul VIVE Arts al HTC.

Ce inseamna experienta Mona Lisa: Beyond the Glass

Pe parcursul celor sapte minute de experienta imersiva, utilizatorul se afla in Salle des Etats din Louvre, locul in care se afla in mod obisnuit Mona Lisa, prin intermediul celui mai recent headset VR, VIVE Cosmos. Initial, participantul este plasat in spatele unei multimi de spectatori ce privesc pictura din galeria muzeului.

Pe masura ce multimea se da la o parte, vizitatorul este adus mai aproape de pictura, sticla de protectie si rama acesteia fiind inlaturate, pana in momentul in care ramane singur cu capodopera.

Experienta virtuala combina imagini in miscare, sunet si design interactiv pentru a crea o modalitate profunda si captivanta de a cufunda spectatorii din intreaga lume in operele lui da Vinci, precum si pentru a intelege ceea ce scanarea cu infrarosu a acestei opere de arta simbolica poate dezvalui despre subiect. Transportand privitorul in timp, experienta dezvaluie informatii despre modul in care opera de arta a fost original creata, dar si cum s-a transformat aceasta in 500 de ani.

De asemenea, Mona Lisa: Beyond the Glass prezinta tehnica Sfumato utilizata de da Vinci, ce presupune suprapunerea multiplelor straturi de culoare ce sunt aplicate in tusa extrem de subtire, facand astfel tranzitia de la umbra la lumina aproape imperceptibila. Privitorul poate experimenta efectul Sfumato al lui da Vinci, acesta fiind ilustrat prin intermediul unui fum subtire ce umple spatiul si estompeaza lumina. Experienta virtuala dezvaluie, de asemenea, detalii ascunse ale peisajului original din fundal.

Mona Lisa: Beyond the Glass vorbeste despre importanta crearii unor noi metode prin care publicul sa ia parte la colectiile muzeului si prin care institutiile sa sustina inovatia ca pe un un element esential al programului lor expozitional, atat in interiorul, cat si in exteriorul muzeului.

Versiunea extinsa pentru acasa destinata publicului din intreaga lume este disponibila pentru descarcare prin intermediul abonamentului nelimitat VIVEPORT Infinity de la HTC, dar si prin intermediul altor platforme online VR, inclusiv pe iOS si Android. Pe langa continutul pe care spectatorii il pot vedea in muzeu, publicul din intreaga lume are oportunitatea de a experimenta o vizita la Muzeul Louvre, intrand in spatiul virtual prin simbolica Piramida din fata institutiei culturale, inainte de a putea vizita Grand Galerie si de a privi in VR toate operele din colectia lui da Vinci aflate la Luvru.

Experienta virtuala remarcabila este posibila datorita parteneriatului dintre Muzeul Luvru, HTC si studioul de productie VR Emissive.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri