Retelele instalate de catre operatorii de telecomunicatii, la nivelul Capitalei, au fost afectate, in 2019, de 60 de incidente, dintre care 23 au fost cauzate de lucrarile edilitare de modernizare, conform datelor Netcity Telecom, citate de Agerpres.

Cele 60 de incidente raportate pe durata acestui an au afectat, pe termen scurt, serviciile furnizate de operatori catre clientii finali, pe un numar de 46 de strazi din Bucuresti.

Reprezentantii Netcity mentioneaza ca, raportat la numarul estimat de circa un sfert de milion de locuinte racordate, media incidentelor este de doar 0,3 incidente la o mie de locuinte/an, sub nivelul raportat de Consiliul Europei ca standard de industrie. Astfel, raportarile europene arata ca, in Olanda, punct de reper ca avans tehnologic, numarul de incidente aduse retelelor telecom de catre lucrarile publice este de 5,5 la mia de locuinte/an.

In ceea ce priveste cauzele care au condus la aparitia incidentelor de retea, din totalul celor 60 raportate in acest an, 23 au fost cauzate de lucrari edilitare de modernizare ale Capitalei, care au impus relocarea segmentelor de infrastructura prezente in zonele respective. Alte cauze ale incidentelor inregistrate pe parcursul acestui an includ: lucrarile unor furnizori de utilitati, plantarile de copaci, reamenajarile prin asfaltare sau betonare, dar si actele de vandalism.

"Pentru alinierea la cele mai noi practice in industrie, Netcity utilizeaza standardul de executie de tip mini-sant (mini-trenching), standard de referinta internationala, utilizat la scara extinsa in Europa si recomandat de ASRO, ONU - International Telecommunication Union, Comisia Europeana sau FTTH Council. Mini-santul a fost adoptat de Netcity in premiera in Romania si certificat de autoritatile nationale de standardizare, ca alternativa viabila la vechile standarde ale decadelor anterioare, pretabile pentru retelele de comunicatii traditionale, dar neoptimizate pentru cerintele unei dezvoltari moderne", se arata in comunicatul Netcity.

Reteaua Netcity este construita din fonduri 100% private si este disponibila tuturor operatorilor de telecomunicatii, care isi pot reloca retelele aeriene in subteran. Infrastructura acopera, deja, bulevardele si zonele turistice principale din Bucuresti, iar lucrarile continua sa avanseze, cu preponderenta pe strazile secundare.

Netcity Telecom a fost fondata in anul 2007 pentru constructia si operarea retelei metropolitane pentru fibra optica a Municipiului Bucuresti "Netcity", cu scopul de a facilita mutarea cablurilor aeriene in subteran.

Societatea face parte dintr-un grup de cinci companii active in domeniul infrastructurii de energie si telecomunicatii, alaturi de Electrogrup SA, Direct One SA, Nova Power & Gas SRL, precum si Wesee SRL, reunit sub umbrela holding-ului E-INFRA.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri