Grupul francez de telecomunicatii Orange a raportat vanzari trimestriale usor peste asteptarile analistilor, datorita imbunatatirii conditiile de pe piata interna si a performantei solide din Africa si Orientul Mijlociu, transmite Reuters, preluat de Mediafax.

Veniturile au crescut cu 0,5% in trimestrul doi din acest an, la 10,39 miliarde de euro, in timp ce analistii previzionau un declin de 0,4%.

Profitul operational de baza a urcat cu 0,9% in perioada aprilie-iunie 2019, la 3,38 miliarde de euro, usor peste asteptarile analistilor.

Orange a reusit sa stabilizeze situatia vanzarilor in Franta, cea mai mare piata a sa, indicand ca activitatea promotionala intensa se atenueaza gradual.

"Vedem semne de imbunatatire pe piata franceza", le-a spus jurnalistilor directorul financiar Ramon Fernandez, referindu-se la mediul concurential.

Recent, compania a avertizat ca in 2019 se asteapta la o crestere mai lenta a profitului ajustat inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amortizare (EBITDA) fata de 2018, din cauza concurentei mai puternice din Franta, o piata extrem de competitiva, unde Orange concureaza cu rivali precum Bouygues Telecom, Altice si Iliad.

Grupul Orange este prezent in 209 de tari, inclusiv Romania, si are un portofoliu de 247 de milioane de clienti, dintre care 185 de milioane abonati la serviciile de telefonie mobila.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Ce spune Chiritoiu despre posibila tranzactie Telekom-Orange