Black Friday 2019 vine cu atacuri cibernetice. SonicWall avertizeaza asupra vulnerabilitatilor online la evenimentele de shopping

SonicWall, compania de securitate care protejeaza peste un milion de retele din intreaga lume, avertizeaza asupra atacurilor cibernetice in crestere in perioada Black Friday, dar si in timpul altor evenimente mari de shopping online.

Conform unui studiu SonicWall, anul trecut, in timpul Black Friday, numarul de atacuri de tip ransomware a crescut cu 28 de ori fata de perioada similara din 2017.

“In aceasta perioada, utilizatorii trebuie sa fie foarte atenti si la atacurile de tip phishing. Deschiderea cumparatorilor catre prinderea celor mai bune oferte poate fi ea insasi o vulnerabilitate. Atacatorii au succes mult mai mult in aceasta perioada in pacalirea utilizatorilor cu expresii precum reduceri, oferte, promotii pentru accesarea de site-uri care nu apartin de fapt magazinelor online populare, ci unor retele de phishing bine puse la punct”, explica Cosmin Vilcu, regional senior sales manager la SonicWall.

Sfaturi pentru managerii IT de Black Friday

  • Stabiliti limite! Folositi instrumente pentru filtrarea web si controlul aplicatiilor folosite de angajati care sa ofere posibilitatea de a restrictiona accesul la site-urile de cumparaturi online in timpul programului de lucru sau permiteti angajatilor sa intre pe acele site-uri in timpul pauzei de pranz ori dupa program.
  • Gestionati latimea de banda! O alta optiune este de a restrictiona latimea de banda alocata activitatilor de shopping. Mai putina latime de banda pentru activitati care nu sunt esentiale pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu, inseamna mai multa pentru activitatile critice bunei functionari a companiei.
  • Verificati traficul web criptat! Utilizarea standardelor de criptare a traficului, cum ar fi SSL pentru securizarea comunicatiilor pe Internet, continua sa creasca. Aceste standarde de criptare sunt folosite, pe de alta parte, si de infractorii cibernetici pentru a ascunde atacurile. De aceea, pentru a va proteja reteaua impotriva atacurilor ascunse in traficul web criptat folositi un firewall de urmatoarea generatie.

SonicWall lupta de peste 27 de ani impotriva criminalitatii cibernetice aparand companii mici si milocii, dar si corporatii de mari dimensiuni la nivel global.

Citeste si:
INTERVIU | Cât de mult a schimbat pandemia activitatea FAN Courier
Din ușă-n ușă, la tot mai...

Sursa foto: madartzgraphics | Pixabay.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri