Companiile din Romania pierd pana la sute de mii de euro la fiecare atac de tip phishing pe e-mail din cauza securizarii insuficiente a infrastructurii informatice, avertizeaza specialistii in securitate cibernetica din cadrul SonicWall, intr-un raport publicat recent, citat de Agerpres.

Conform datelor analizate, 90% dintre atacurile cibernetice incep cu o campanie de succes de phisihing prin e-mail, in timp ce jumatate dintre aceste mesaje aduc cu sine un ransomware, exact acelasi tip de atac care a afectat recent spitalele din sistemul medical romanesc.

Statisticile arata ca, numai in 2017, companiile din SUA au pierdut peste 5 miliarde de dolari din cauza compromiterii e-mailurilor.

'In Romania, conform estimarilor noastre, companiile pierd intre cateva sute de euro pana la cateva sute de mii de euro la fiecare incident din cauza securizarii insuficiente a infrastructurii informatice', sustine Cosmin Vilcu, regional senior sales manager pentru CSEE si CIS in cadrul SonicWall.

In viziunea expertilor, utilizarea unei solutii de securitate pentru e-mail ar rezolva sase probleme principale de protectie in cazul companiilor expuse, si anume: ar preveni atacurile de tip "0-day" si ransomware sa ajunga in casuta de email a utilizatorului, ar stopa atacurile sofisticate de tip phishing prin tehnici avansate de analiza, ar preveni inregistrarea de pierderi din cauza compromiterii e-mailurilor, dar si atacurile de tip spoofing prin utilizarea de tehnici solide de autentificare, ar furniza permanent, in timp real, informatii despre ultimele amenintari informatice, cum este platforma SonicWall Capture Cloud, pentru o preventie proactiva, ar asigura o comunicare criptata pentru protectia datelor si ar proteja serverul de e-mail Microsoft Office 365 de atacuri avansate.

SonicWall a fost infiintata in anul 1991, in Silicon Valley sub titulatura de Sonic Systems, iar in 1998 lanseaza prima solutie firewall. Un an mai tarziu, in 1999, compania isi schimba numele in SonicWall.

In prezent, la nivel mondial, SonicWall are circa 1.350 de angajati. Compania ofera asistenta pentru produsele sale in noua limbi: engleza, franceza, italiana, germana, portugheza, spaniola, japoneza, mandarina si coreeana.

Afacerile din Romania ale SonicWall inregistreaza cresteri anuale de aproximativ 30%.

Sursa foto: By Gorodenkoff / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri