Grupul norvegian Visma, evaluat la peste 8 miliarde de euro, intra in actionariatul SmartBill, preluand jumatate din companie. Fondatorii, Ioana Hasan, Radu Hasan si Mircea Capatina, pastreaza controlul, ocupandu-se in continuare de dezvoltarea afacerii.

SmartBill si-a multiplicat de 5 ori business-ul in ultimii 4 ani, cu cresteri anuale de 50%, fiind liderul pietei de solutii financiar-contabile din Romania. Atragerea in actionariat a Visma va facilita mentinerea ritmului accelerat de crestere si dezvoltarea ecosistemului SmartBill, menit sa imbunatateasca activitatea IMM-urilor din Romania.

„Am gasit in Visma partenerul ideal pentru a trece SmartBill la urmatorul nivel. Resursele si experienta lor ne vor ajuta sa facem SmartBill si mai bun, sa continuam sa inovam si sa facem viata antreprenorilor din Romania putin mai usoara.

Sunt foarte mandru de ce a ajuns SmartBill si vreau sa le multumesc co-fondatorilor mei, Ioana si Mircea, investitorilor nostri, dar mai ales excelentei echipe pe care am creat-o, care a avut cel mai important rol in dezvoltarea noastra din ultimii ani.

Aceasta tranzactie este si o confirmare a faptului ca misiunea noastra de a deveni primul ecosistem software pt IMM-uri din Romania este pe punctul de a se indeplini, dar si ca solutiile noastre de facturare, gestiune si contabilitate in cloud sunt la nivelul pe care ni-l dorim. Nu in ultimul rand, as vrea sa multumesc si clientilor nostri, fara ei nu am fi ajuns aici. Avem o multime de surprize placute pentru ei in viitorul apropiat, e momentul perfect pentru a fi parte din ecosistemul SmartBill” - ne spune Radu Hasan, Co-Founder & CEO, despre tranzactie si despre planurile de viitor ale SmartBill.

Aceasta noua achizitie este in concordanta cu strategia Visma de a produce si livra cele mai bune solutii cloud pentru conducerea si gestiunea afacerilor mici si mijlocii, in Europa de nord si Europa centrala si de est. SmartBill este o suita de aplicatii cloud de cea mai buna calitate, fiabilitate si usurinta in utilizare, exact lucrul pe care il cauta Visma pentru piata romaneasca.

"Misiunea Visma este aceea de a ajuta companiile si organizatiile sa-si imbunatateasca productivitatea si sa ofere o mai buna abordare in ceea ce priveste digitalizarea, integrarea si automatizarea proceselor economice. Intrand ca asociat in SmartBill, Visma va pune la dispozitie un brand puternic, experienta unei companii lider de piata pe segmentul cloud si resurse pentru dezvoltare. De asemenea, SmartBill va ajuta la consolidarea unei noi piete pentru grupul Visma." a spus Jostein Håvaldsrud, Product Director, Visma Group

SmartBill este primul ecosistem software de business din Romania, avand ca principal obiectiv automatizarea proceselor, transferul de date, precum si emiterea de documente, eliminand astfel munca manuala, redundanta, de reintroducere de date in diverse sisteme. Un exemplu elocvent ar fi: informatiile unei comenzi dintr-un magazin online ajung pana in balanta contabila a ambelor parti, fara sa mai fie introduse din nou, manual, in alte sisteme. In plus, procesarea de extrase bancare si de borderouri de la firmele de curierat duc automatizarea si mai departe. Scenariile pot fi numeroase si variate, SmartBill adresandu-se oricarui tip de afacere.

Investitorii se declara fericiti de tranzactie si sunt mai optimisti ca oricand legat de viitorul SmartBill: “Am investit in excelenta echipa antreprenoriala de la SmartBill in 2016 si ne bucuram sa vedem ca business-ul a crescut de peste 5 ori de la momentul investitiei si ca o companie europeana foarte mare, strategica in domeniul tehnologiei si aplicatiilor de tip Software as a Service, a decis sa investeasca in liderul pietei din Romania, SmartBill!” – Marius Ghenea, Managing Partner Catalyst Romania

Serviciile SmartBill sunt utilizate, in prezent, de peste 65.000 de clienti, de la PFA-uri, la companii mici si mijlocii, si pana la multinationale, din toate sectoarele de business, precum servicii si comert. Peste 2 milioane de documente sunt emise lunar prin intermediul platformei, iar valoarera acestora depaseste 4 miliarde de euro pe an.

Tranzactia a fost asistata de firmele de avocatura RTPR & Allen & Overy si Wolf Theiss si este la acest moment in process de aprobare de catre autoritatile romane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri