CES nu se dezminte nici anul acesta, dezvaluind intregii lumi mii de idei, tehnologii, produse si solutii (in mare parte) inteligente. Cei peste 4.500 de expozanti se intrec sa atraga atentia si se pare ca multi dintre ei reusesc. Este primul an in care dezvoltatorii de tehnologii sexuale au primit unda verde la CES, daca dovedesc in prealabil ca vor prezenta produse cu adevarat inteligente si inovatoare.

DiCarlo a castigat un premiu de inovatie pentru un produs sexual la CES 2019, insa acesta i-a fost revocat ulterior pe baza faptului ca ar fi fost “imoral, obscen, indecent si profan”. Premiul a fost ulterior reoferit. In 2020, tehnologia sexuala poate fi prezentata la CES, daca companiile producatoare pot demonstra ca produsele sunt noi si inovatoare.

DiCarlo are trei produse la CES in acest an – Ose, Onda si Baci, toate avand scopuri similare si anume producerea placerii fizice.


Sursa foto

Un alt expozant popular este Bartesian, un robot care poate produce cocktailuri personalizate prin cantarirea si mixarea perfecta a fructelor, sucurilor si alcoolului. CEO-ul companiei, Ryan Close, este un fost barman si produsul sau a castigat deja un premiu la CES.

Numi 2.0 este o toaleta inteligenta de 7.000 de dolari. Include lumina ambientala, wireless bluetooth, colac incalzit, controale hands free, functionalitati personalizate de curatare si economisire a apei. Compania Kohler a expus de asemenea si un cap de dus cu tehnologie Alexa – Moxie. Speakerul rezistent la apa se ataseaza prin magneti de capul de dus si emite muzica pe frecvente care anuleaza partial zgomotul apei.



Sursa foto

Yummly Smart Thermometer de la Whirlpool este un termometru care masoara temperatura atat a mancarii cat si a cuptorului, permitand monitorizarea de pe telefonul mobil. Poti primi astfel alerta cand mancarea este gata.

Alte gadget-uri utile, dar care ar putea prinde sau nu, sunt paneluri solare care genereaza apa potabila, device-uri discrete de monitorizare pentru a putea sa vezi starea sanatatii celor in varsta de la distanta, aparate auditive care izoleaza zgomotele de fond folosind inteligenta artificiala si asa mai departe.

Istoria ne arata insa ca multe dintre aceste eforturi nu prind tractiune la public. Unde sunt, de exemplu, laptop-urile dragute de 100 $ care au fost construite pentru a limita distrugerea naturii? Sau urechile printate 3D sau unele bratari “revolutionare” de fitness?

Ramane de vazut daca masinile zburatoare, robotii inteligenti care servesc mancare in restaurante (dotati acum cu o Inteligenta Artificiala care se muleaza pe starea de spriti a mesenilor) sau chiar schimba hartia igienica la toalete vor avea priza la public sau vor ramane doar idei amuzanto-utile.

Un astfel de gadget este si covorasul de baie inteligent, Mateo, care iti masoara greutatea de fiecare data cand te asezi pe el. Folosind machine learning pentru a-ti studia schimbarile in greutate si postura, poate detecta chiar daca cineva este prediabetic sau ar putea sa aiba fazele initiale ale bolii Alzheimer.



Pana la urma CES este, si anul acesta, un show care atinge aproape orice industrie posibila, fiind un eveniment punctat de keynote-uri impresionante ale unor lideri ai Samsung, Salesforce, Delta Airlines sau Daimler AG/Mercedes-Benz.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri