53% din utilizatorii de telefonie fixa nu-si cunosc drepturile

Mai mult de 40% din companii intentioneaza sa isi schimbe furnizorul de servicii de telefonie fixa, pe fondul unei mai bune cunoasteri a drepturilor si a ofertelor, conform unui studiu al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC). Potrivit datelor ANRC, piata telecomunicatiilor fixe avea, la finele anului trecut, aproape 4,4 milioane de abonati, din care circa 67.000 de clienti se aflau in portofoliul operatorilor alternativi, iar restul la RomTelecom.

Studiul ANRC a fost realizat in perioada iunie-august 2004 de catre o firma specializata, prin chestionare, interviuri si cercetari de grup pe un numar de 600 de companii si 1.100 de clienti persoane fizice, din care 800 din mediul urban.

Analiza a scos in evidenta ca 53,2% din utilizatorii de telefonie fixa nu isi cunosc drepturile, in randul clientilor operatorilor de telefonie mobila acest procent fiind mai redus - 46,3%. Pe de alta parte, 77,6% din utilizatorii persoane fizice nu au facut uz de drepturile prevazute in contractele de abonament, in timp ce mai mult de 90% din consumatori nu au apelat la nici o institutie publica pentru a-si rezolva problemele legate de serviciile de comunicatii utilizate. ANRC a editat si va distribui un ghid al utilizatorului de telefonie fixa care contine informatii cu privire la drepturile utilizatorilor de servicii de telefonie, lista furnizorilor care ofera servicii de telefonie fixa, informatii despre numarul unic pentru apeluri de urgenta 112 si despre utilizarea numerelor cu regim special (de tip 08 sau 09) si selectarea transportatorului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri