Smartphone-urile de mici dimensiuni au început să devină de domeniul trecutului. Deci, dacă vrei un telefon compact cu specificații decente, opțiunile sunt destul de limitate. (Re)intră în joc Apple și deja mult anticipatul iPhone SE 2, telefonul care ar putea aduce o gură de aer proaspăt pe această (deja) nișă, la un preț de 400$.

iPhone SE 2 ar putea avea un ecran de (doar) 4,7 inci însă, în ciuda dimensiunilor reduse comparat cu vârfurile de lance din piață (comparați cu cei 6,9 inci al vârfului de lance Samsung – n.r.), terminalul Apple va avea tehnologie de ultimă generație – procesorul A13 Bionic, ca flagship-ul de anul trecut.

Sigur, Apple va trebui să facă ceva compromisuri pentru a atinge prețul de doar 400 de dolari, însă atâta timp cât performanța este una bună, majoritatea utilizatorilor nu vor fi neapărat interesați.

Prețul de 400 $ este cu 50 $ mai puțin decât iPhone 8, terminal care, cel mai probabil, nu va mai fi disponibil pe canalele oficiale ale Apple. Analistul Ming-Chi Kuo se așteaptă ca noul iPhone SE 2 să fie disponibil în trei culori – space grey, argintiu și roșu.

Noul iPhone va ajuta Apple sa concureze pe piețe emergente, dar foarte mari, precum India. Reprezintă de asemenea un upgrade pentru cei care încă au iPhone 6 sau iPhone 6 Plus – serie care continuă să rămână cea mai bine vândută în istoria iPhone-urilor, însă deja prea vechi pentru a rula iOS 13. iPhone SE 2 ar putea fi catalistul necesar pentru un upgrade.

Primul iPhone SE a creat o piață nouă datorită ecranului mic si tehnologiei totuși bune, într-o piață care promova intens display-uri din ce în ce mai mari.

Cât despre flagship-urile din gama iPhone 12, acestea vor fi lansate în toamnă, ca în fiecare an; până atunci, în martie sau cel târziu în aprilie, pregătiți-vă pentru succesorul iPhone SE – posibil branduit chiar ca iPhone 9, deși nu există decât câteva zvonuri în acest sens.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri