O echipă de IT-iști din Cluj a făcut un site menit să ajute autoritățile în plină pandemie. Numită COVID Monitor, platforma pre-testează online suspecții de coronavirus, astfel reducând din presiunea pusă de pandemie pe sistemul medical din țară, notează ziare.com.

„COVID Monitor este un proiect pilot de pre-testare online a suspecților de SARS-CoV-2 utilizând Inteligența Artificială. Conceptul pe care-l implementăm este stocarea unui număr mare de simptome și diagnostice preluate din centrele de triaj ale spitalelor (date de antrenament) și compararea modelului generat de ele cu auto-evaluarea furnizată de utilizatori online, rezultând un diagnostic prezumtiv”, se arată în prezentarea de pe site.

Componenta de Inteligență Artificială (Machine Learning) va face o clasificare automată a simptomelor particulate introduse de fiecare utilizator online în parte, încadrându-l într-o categorie de diagnostic, în funcție de asemănările și deosebirile identificate în datele de antrenament.

Proiectul este realizat pe bază de voluntariat cu acordul Ministerului Sănătății si al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Citeste si:
Edenred angajează 50 de specialiști IT în centrul de inovație digitală
Edenred Digital Center își...
Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Setari Cookie-uri