ROCA X, proiect destinat afacerilor disruptive la început de drum, parte a Impetum Group, a atras o nouă majorare de capital, ceea ce reconfirmă piața tech ca fiind printre sectoarele cele mai eligibile pentru plasamente de capital.

Capitalul ROCA X a crescut de la 2,7 milioane de euro și ajunge în prezent la 4 milioane de euro, cu dublarea participației din partea a peste jumătate dintre susținătorii inițiali ai proiectului. Majoritatea participanților la majorare au migrat către tehnologie din alte sectoare economice mai rezistente la schimbare și mizează pe tech să devină motorul principal al dezvoltării economice românești.

Urmărește conferinta online Tech vs Corona: Digitalizarea salvează business-urile organizată de publicația wall-street.ro. Mai multe detalii AICI.

„Contrar tendinței, credem că acum nu e bine să paralizăm, ci să acționăm, iar acționarii noștri ne susțin în acest crez. În această perioadă când mediul de business are nevoie de recalibrare și de sprijin, echipa ROCA X a intensificat colaborarea cu startupurile și rămânem în contact permanent pentru a anticipa nevoile apărute și a reacționa cu soluții concrete și utile atunci când acestea au nevoie. Intervențiile și ajutorul nostru au fost minimale, pentru că majoritatea companiilor s-au adaptat în viteză situației. Acest comportament agil și responsabil ne dă încredere că și în viitorul apropriat startupurile tech se vor mobiliza, se vor replia și vor privi contextul curent ca pe o oportunitate de creștere și răsturnare a ierarhiilor”, a declarat Alexandru Bogdan, Senior Investment Manager ROCA X

„Peste tot în lume, perioada actuală nu face decât să accelereze trendul digitalizării, care legitimează misiunea ROCA X. La nivel global, cifrele sunt mai mult decât grăitoare: 7 din 10 cele mai importante companii listate la bursa americană sunt de tech. Tehnologia, vitală în dezvoltarea solidă a economiei, a devenit o prioritate pentru că ne ajută să ne recuplăm cu lumea, să nu ne izolăm, așa încât businessul românesc să funcționeze în continuare. De aceea coșul investițional trebuie să conțină întotdeauna și o parte de tehnologie - deși multe industrii s-au devalorizat, tehnologia poate deveni pilonul de bază a reconstrucției României în viitor, iar în prezent, are capacitatea să susțină trecerea prin această perioadă neprielnică”, a declarat Andrei Cionca, fondator ROCA X și CEO Impetum Group

Evaluarea pe care ROCA X o face unui start-up se bazează pe o grilă amplă de analiză: stadiul de dezvoltare, competiție, revenue sau useri, nișa de industrie, și nu doar. Păstrând și în continuare aceste criterii, strategia ROCA X se va concentra în plus pe un pipeline care promite să nu fie afectat, ci chiar avantajat de situația curentă.

Sursa foto: SFIO CRACHO / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri