Facebook introduce noul Messenger Rooms, ce poate găzdui grupuri de persoane în cadrul conversaţiilor video, la care pot participa inclusiv utilizatori care nu au cont pe această reţea, informează vineri agenţia Press Association.

Reţeaua socială lansează noul serviciu începând de astăzi, alături de o serie de funcţii extinse, centrate pe videoconferinţe în direct, pe Facebook, Instagram şi WhatsApp, într-o aparentă încercare de a prelua din popularitatea bruscă a Zoom.

Deşi persoana care configurează conversaţia trebuie să deţină un cont activ de Facebook, ceilalţi participanţi o pot face chiar dacă nu au cont pe această reţea, pe mobil sau pe computer tip desktop.

Messenger Rooms va putea găzdui în curând până la cincizeci de persoane, fără limită de timp, confidenţialitatea şi siguranţa fiind o prioritate, a transmis compania.

Vicepreședintele Messenger: Nu vă vedem și nu vă ascultăm apelurile

"Nu vă vedem şi nu vă ascultăm apelurile, iar persoana care creează camera controlează cine se alătură, cine vede camera şi dacă aceasta este blocată sau deblocată pentru noi invitaţi", a explicat vicepreşedintele Messenger, Stan Chudnovsky.

"Creatorul camerei trebuie să fie prezent pentru ca apelul să înceapă şi acesta poate elimina invitaţi în orice moment", a adăugat el.

Serviciul va oferi, de asemenea, fundaluri imersive la 360 de grade, având la bază inteligenţa artificială, precum o plajă sau un apartament de lux pe apă.

Utilizatorii pot începe şi partaja camere pe Facebook prin News Feed (Noutăţi), grupuri şi evenimente, iar în viitor va exista opţiunea de a crea camere de pe Instagram Direct, WhatsApp, precum şi din dispozitivul de chat video Portal al Facebook.

Mişcarea vine în contextul în care tot mai mulţi oameni recurg la tehnologia ce permite discuţiile video în direct ca mijloc de menţinere a contactului în timpul măsurilor de izolare, Facebook raportând că cererea pentru apeluri video pe Messenger şi WhatsApp a crescut cel puţin de două ori în zonele cele mai afectate de coronavirus.

WhatsApp Group Calls va găzdui până la opt persoane în loc de patru, notează Press Association.

Şi vizualizările pe Facebook Live şi Instagram Live au cunoscut o creştere semnificativă în luna martie, ambele urmând să beneficieze de actualizări.

În ultimele luni, Zoom a devenit una dintre cele mai populare platforme, fiind însă afectată de probleme de securitate la care compania a răspuns printr-o actualizare a software-ului. Printre problemele apărute s-a numărat fenomenul "zoombombing", în care o persoană neautorizată accesează o videoconferinţă şi afişează material ofensator.

Sursa foto: PK Studio / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri