Apple vrea să îți deschizi mașina cu iPhone-ul: noua opțiune lansată de gigantul IT

Gigantul de tehnologie Apple a anunțat în cadrul celei de-a 31-a ediții a ”Worldwide Developers Conference” că utilizatorii companiei vor putea să își deschidă și să își pornească mașinile prin intermediul telefoanelor iPhone și a ceasurilor Apple.

Opțiunea este disponibilă datorită noului update al softului de operare iOS, varianta 14, și va funcționa cu tehnologia NFC. Prima mașină compatibilă cu această tehnologie va fi noul BMW Seria 5 pe care producătorul auto îl va lansa în lunile următoare, conform TheVerge.com.

Odată ce îți vei conecta telefonul iPhone sau ceasul Apple cu o mașina care suportă cheia digitală, pentru a o utiliza trebuie să apropii dispozitivul de cititorul NFC al automobilului. Nu ți se va cere să îți confirmi identitatea folosind Face ID sau introducerea unei parole. Apple precizează ca opțiunea va fi disponibilă și pe versiunea iOS 13.

Reprezentanții companiei precizează că utilizatorii pot împrumuta cheia digitală prin intermediul aplicației de mesagerie, având posibilitatea de a restricționa utilizarea anumitor opțiuni oferite de mașină, precum limitarea vitezei cu care mașina poate rula sau volumul sistemului audio. Pe piața auto sunt deja producători care oferă chei digitale cu funcționalități similare, însă folosesc aplicații separate spre deosebire de Apple, care introduce această soluție în sistemul de operare.

Apple a ajuns să valoreze mai mult decât giganții de pe piața de petrol și gaze la un loc și ar putea cumpăra ExxonMobil. Mai exact, sectorul de petrol și gaze, care odată valora 3 trilioane de dolari, valorează acum mai puțin decât capitalizarea Apple, 1,5 trilioane de dolari. Dacă ar vrea, gigantul IT ar putea cumpăra cea mai scumpă companie privată de petrol și gaze, ExxonMobil, pentru 198 de miliarde de dolari

Citeste si:
Românii cu bani au cumpărat acțiuni Tesla, Microsoft și Facebook în...
Românii cu bani au cumpărat...

Sursa foto: NYC Russ / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Cum alegi cel mai bun laptop pentru business în 2020?
Setari Cookie-uri