Gigantul de tehnologie Apple a anunțat în cadrul celei de-a 31-a ediții a ”Worldwide Developers Conference” că utilizatorii companiei vor putea să își deschidă și să își pornească mașinile prin intermediul telefoanelor iPhone și a ceasurilor Apple.

Opțiunea este disponibilă datorită noului update al softului de operare iOS, varianta 14, și va funcționa cu tehnologia NFC. Prima mașină compatibilă cu această tehnologie va fi noul BMW Seria 5 pe care producătorul auto îl va lansa în lunile următoare, conform TheVerge.com.

Odată ce îți vei conecta telefonul iPhone sau ceasul Apple cu o mașina care suportă cheia digitală, pentru a o utiliza trebuie să apropii dispozitivul de cititorul NFC al automobilului. Nu ți se va cere să îți confirmi identitatea folosind Face ID sau introducerea unei parole. Apple precizează ca opțiunea va fi disponibilă și pe versiunea iOS 13.

Reprezentanții companiei precizează că utilizatorii pot împrumuta cheia digitală prin intermediul aplicației de mesagerie, având posibilitatea de a restricționa utilizarea anumitor opțiuni oferite de mașină, precum limitarea vitezei cu care mașina poate rula sau volumul sistemului audio. Pe piața auto sunt deja producători care oferă chei digitale cu funcționalități similare, însă folosesc aplicații separate spre deosebire de Apple, care introduce această soluție în sistemul de operare.

Apple a ajuns să valoreze mai mult decât giganții de pe piața de petrol și gaze la un loc și ar putea cumpăra ExxonMobil. Mai exact, sectorul de petrol și gaze, care odată valora 3 trilioane de dolari, valorează acum mai puțin decât capitalizarea Apple, 1,5 trilioane de dolari. Dacă ar vrea, gigantul IT ar putea cumpăra cea mai scumpă companie privată de petrol și gaze, ExxonMobil, pentru 198 de miliarde de dolari

Sursa foto: NYC Russ / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri