Averea lui Elon Musk a crescut cu 5,2 miliarde de dolari numai în ultima săptămână, după ce Tesla a devenit cel mai valoros producător auto

Averea CEO-ului Tesla, Elon Musk, a fost reevaluată ca urmare a creșterii rapide a acțiunilor societății din care el deține 13%.

Tesla a devenit în această săptămână cel mai valoros constructor de mașini, ajungând în capitalizare de piață la 224 miliarde de dolari, depășind Toyota și chiar Exxon, cea mai mare companie petrolieră occidentală, scrie Forbes.com.

Ca urmare a acestor creșteri, averea lui Elon Musk a depășit 46 de miliarde de dolari, față de 25 de miliarde la jumătatea lunii martie, atunci când bursele se prăbușiseră. De asemenea, veniturile lui Musk au crescut cu 5,2 miliarde de dolari numai în ultima săptămână

"Chiar nu mi-ar putea păsa mai puțin", a transmis Musk într-un email pe acest subiect. „Aceste numere cresc și scad mereu, dar ceea ce contează este să creezi produse grozave pe care oamenii le plac.”

Vezi și: Bonusul de 55 de miliarde de dolari al lui Elon Musk l-ar putea da afară din board-ul Tesla

Citeste si:
Elon Musk a pierdut peste 16 miliarde de dolari într-o singură zi
Elon Musk a pierdut peste 16...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Într-o notă trimisă investitorilor acum două săptămâni Morgan Stanley avertiza că Tesla nu este totuși un gigant tehnologic precum Apple sau Google, având un model de afaceri diferit, cu probabil mai puțin de 400 de mii de mașini ce vor fi produse în acest an.

Totodată, Dan Ives de la Wedbush Securities este mai optimist, elogiând „modelul de afaceri” al lui Tesla pentru că a rezistat pandemiei. "În opinia noastră, un număr de 90.000 de livrări în această perioadă de pandemie este ceva uimitor", scrie Ives.

La cei 49 de ani ai săi, Elon Musk nu a mai vândut acțiuni Tesla din 2010 și este acum pe locul 16 în topul celor mai bogați oameni din SUA și pe locul 22 în topul global.

În ultimele luni, întrucât veniturile sale au crescut odată cu prețul acțiunilor Tesla, Musk a vorbit de mai multe ori despre vânzarea tuturor caselor sale. Astfel, se presupune că a încheiat un acord pentru a-și vinde casa din Bel Air pentru 62,9 milioane de dolari la jumătatea lunii iunie.

Citeste si:
Ce mașini electrice din Europa au cele mai multe daune
Ce mașini electrice din...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri