Averea CEO-ului Tesla, Elon Musk, a fost reevaluată ca urmare a creșterii rapide a acțiunilor societății din care el deține 13%.

Tesla a devenit în această săptămână cel mai valoros constructor de mașini, ajungând în capitalizare de piață la 224 miliarde de dolari, depășind Toyota și chiar Exxon, cea mai mare companie petrolieră occidentală, scrie Forbes.com.

Ca urmare a acestor creșteri, averea lui Elon Musk a depășit 46 de miliarde de dolari, față de 25 de miliarde la jumătatea lunii martie, atunci când bursele se prăbușiseră. De asemenea, veniturile lui Musk au crescut cu 5,2 miliarde de dolari numai în ultima săptămână

"Chiar nu mi-ar putea păsa mai puțin", a transmis Musk într-un email pe acest subiect. „Aceste numere cresc și scad mereu, dar ceea ce contează este să creezi produse grozave pe care oamenii le plac.”

Vezi și: Bonusul de 55 de miliarde de dolari al lui Elon Musk l-ar putea da afară din board-ul Tesla

Într-o notă trimisă investitorilor acum două săptămâni Morgan Stanley avertiza că Tesla nu este totuși un gigant tehnologic precum Apple sau Google, având un model de afaceri diferit, cu probabil mai puțin de 400 de mii de mașini ce vor fi produse în acest an.

Totodată, Dan Ives de la Wedbush Securities este mai optimist, elogiând „modelul de afaceri” al lui Tesla pentru că a rezistat pandemiei. "În opinia noastră, un număr de 90.000 de livrări în această perioadă de pandemie este ceva uimitor", scrie Ives.

La cei 49 de ani ai săi, Elon Musk nu a mai vândut acțiuni Tesla din 2010 și este acum pe locul 16 în topul celor mai bogați oameni din SUA și pe locul 22 în topul global.

În ultimele luni, întrucât veniturile sale au crescut odată cu prețul acțiunilor Tesla, Musk a vorbit de mai multe ori despre vânzarea tuturor caselor sale. Astfel, se presupune că a încheiat un acord pentru a-și vinde casa din Bel Air pentru 62,9 milioane de dolari la jumătatea lunii iunie.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri