Investitorii Tesla, companie ce a devenit cea mai valoroasă din industria auto, sunt sfătuiți să il elimine pe Elon Musk din board-ul companiei ca urmare a polemicilor apărute în jurul bonusului colosal de 55,8 miliarde de dolari pe care acesta trebuie să îl primească.

Pirc, o companie de consultanță cu influență în rândul anumitor acționari, le-a recomandat acestora să voteze împotriva acordării bonusului de 55,8 miliarde de dolari pe care Elon Musk ar trebui să îl primească, deoarece ”îl îmbogățește pe nedrept”, conform theguardian.com

Înțelegerea privind acordarea acestui bonus a fost votată în 2018 și depinde de performanțele financiare și operaționale ale Tesla. Concret, dacă Tesla va ajunge la o capitalizare bursieră de 650 de miliarde de dolari până în 2028, Elon Musk ar ajunge să câștige 55,8 miliarde de dolari. În momentul redactării acestei știri, valoarea de piață a companiei Tesla este de 224 de miliarde de dolari.

Firma de consultanță consideră că această înțelegere expune compania unui proces, precizând că ”Board-ul companiei, din care face parte și Elon Musk, și-a acordat compensații excesive pe o perioadă de trei ani care le-a permis directorilor să se îmbogătească pe cheltuiala companiei”.

Firma de consultanță le-a cerut investitorilor să voteze împotriva realegerii lui Elon Musk în cadrul board-ului din cauza acestui bonus, avertizând că acesta reprezintă un risc serios la adresa companiei și a acționarilor. Dincolo de problema bonusului, firma de consultanță a adus în discuție și celebrele postări pe Twitter ale lui Elon Musk, care au costat compania câteva milioane de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri