Bonusul de 55 de miliarde de dolari al lui Elon Musk l-ar putea da afară din board-ul Tesla

Investitorii Tesla, companie ce a devenit cea mai valoroasă din industria auto, sunt sfătuiți să il elimine pe Elon Musk din board-ul companiei ca urmare a polemicilor apărute în jurul bonusului colosal de 55,8 miliarde de dolari pe care acesta trebuie să îl primească.

Pirc, o companie de consultanță cu influență în rândul anumitor acționari, le-a recomandat acestora să voteze împotriva acordării bonusului de 55,8 miliarde de dolari pe care Elon Musk ar trebui să îl primească, deoarece ”îl îmbogățește pe nedrept”, conform theguardian.com

Înțelegerea privind acordarea acestui bonus a fost votată în 2018 și depinde de performanțele financiare și operaționale ale Tesla. Concret, dacă Tesla va ajunge la o capitalizare bursieră de 650 de miliarde de dolari până în 2028, Elon Musk ar ajunge să câștige 55,8 miliarde de dolari. În momentul redactării acestei știri, valoarea de piață a companiei Tesla este de 224 de miliarde de dolari.

Firma de consultanță consideră că această înțelegere expune compania unui proces, precizând că ”Board-ul companiei, din care face parte și Elon Musk, și-a acordat compensații excesive pe o perioadă de trei ani care le-a permis directorilor să se îmbogătească pe cheltuiala companiei”.

Firma de consultanță le-a cerut investitorilor să voteze împotriva realegerii lui Elon Musk în cadrul board-ului din cauza acestui bonus, avertizând că acesta reprezintă un risc serios la adresa companiei și a acționarilor. Dincolo de problema bonusului, firma de consultanță a adus în discuție și celebrele postări pe Twitter ale lui Elon Musk, care au costat compania câteva milioane de dolari.

Citeste si:
Musk anunță noi modificări pentru Tesla Cybertruck
Musk anunță noi modificări...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri