TikTok pune pe masă 200 de milioane de dolari pentru creatorii de conținut de pe platformă

TikTok lansează un fond de 200 de milioane de dolari prin care își propune să plătească creatorii de conținut de pe platformă.

Acesta este un prim efort al companiei de a-și plăti direct creatorii de conținut de pe platformă, o metodă diferită față de felul în care aceștia își puteau monetiza contul până acum. Utilizatorii vor primi sume bani în mod regulat lunile următoare, planurile companiei fiind de a crește suma destinată acestui fond.

Reprezentanții TikTok nu au precizat concret dacă există un număr limitat de utilizatori care vor beneficia de acest fond. Utilizatorii care doresc să se înscrie în program trebuie să aibă cel puțin 18 ani și să posteze video-uri originale în mod constant respectând politicile companiei. De asemenea, aceștia trebuie să aibă și o bază de urmăritori pe măsură pentru a-și monetiza contul prin intermediul fondului pus la dispoziție de companie, conform TheVerge.com.

Utilizatorii din Statele Unite ale Americii pot aplica deja din luna august pentru a fi plătiți din acest fond, compania plănuind să extindă facilitatea la nivel global în perioada următoare.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a anunţat la începutul acestei luni că SUA „analizează cu siguranţă'' varianta interzicerii unor aplicaţii chineze de social media, printre care TikTok.

„Nu vreau să mă pronunţ înaintea preşedintelui (Donald Trump), dar este un lucru pe care îl examinăm'', a spus Pompeo într-un interviu acordat postului de televiziune Fox News.

Citeste si:
China anunță represalii împotriva SUA, în contextul interzicerii...
China anunță represalii...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Congresmenii americani au exprimat temeri privind securitatea naţională în legătură cu gestionarea informaţiilor despre utilizatori ai aplicaţiei TikTok, afirmând că sunt îngrijoraţi de legea chineză care le cere companiilor interne ''să sprijine şi să coopereze cu activitatea de intelligence controlată de Partidul Comunist chinez''.

Sursa foto: XanderSt / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri