În timp ce se confruntă cu reticiența mai multor state în ceea ce privește adopția tehnologiei 5G pe care o furnizează companiile din țara sa, China face un pas important în ceea ce privește tehnologia 6G.

Pe 7 noiembrie, țara asiatică a lansat în spațiu primul satelit care îi va permite să testeze tehnologia 6G. Operațiunea a avut loc pe Centrul de lansare a sateliților Taiyuan, din provincia Shanxi.

Alături de satelitul prin intermediul căruia China va începe testele ce țin de utilizarea tehnologiei 6G au mai fost lansați alți 12 sateliți.

Totuși, tehnologia se află într-o stare incipientă de dezvoltare, un reprezentant al ministerului de Stiință din China a precizat recent că ”traseul tehnic al evoluției acestei tehnologii nu este clar încă, nefiind definiți indicatorii sau scenariile de aplicare”. De asemenea, în luna septembrie, Ren Zhengfei, CEO Huawei a precizat și el că deși compania sa lucrează la dezvoltarea 6G, încă este un drum lung de parcurs până la utilizarea tehnologiei de către populație, conform CNBC.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri