6G: China a lansat primul satelit pentru testarea acestei tehnologii

În timp ce se confruntă cu reticiența mai multor state în ceea ce privește adopția tehnologiei 5G pe care o furnizează companiile din țara sa, China face un pas important în ceea ce privește tehnologia 6G.

Pe 7 noiembrie, țara asiatică a lansat în spațiu primul satelit care îi va permite să testeze tehnologia 6G. Operațiunea a avut loc pe Centrul de lansare a sateliților Taiyuan, din provincia Shanxi.

Alături de satelitul prin intermediul căruia China va începe testele ce țin de utilizarea tehnologiei 6G au mai fost lansați alți 12 sateliți.

Totuși, tehnologia se află într-o stare incipientă de dezvoltare, un reprezentant al ministerului de Stiință din China a precizat recent că ”traseul tehnic al evoluției acestei tehnologii nu este clar încă, nefiind definiți indicatorii sau scenariile de aplicare”. De asemenea, în luna septembrie, Ren Zhengfei, CEO Huawei a precizat și el că deși compania sa lucrează la dezvoltarea 6G, încă este un drum lung de parcurs până la utilizarea tehnologiei de către populație, conform CNBC.

Citeste si:
Miliardarul chinez Jack Ma apare pentru prima dată în public
Miliardarul chinez Jack Ma...

Sursa foto: Pixabay


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri