Câți bani au pierdut pe bursă Facebook și Twitter de când l-au blocat pe Trump

De la momentul în care platformele sociale deținute de Facebook și Twitter au luat decizia de a-i bloca conturile lui Donald Trump, acuzat că a instigat un grup de protestatari să ia cu asalt clădirea Capitoliului în timp ce avea loc procedura de validare a rezultatului alegerilor prezidențiale, acestea au înregistrat pierderi importante pe bursă.

Incidentele care au avut loc la Capitoliu în debutul acestui an au atras o serie de critici la adresa președintelui Donald Trump, acuzat că intenționează să își folosească timpul pe care îl mai are la Casa Albă pentru a submina tranziția legală către succesorul său Joe Biden.

Pe baza acestor acuzații, platformele sociale Facebook și Twitter au luat decizia de a-i bloca contul lui Donald Trump săptămâna trecută, iar de la acel moment până la publicarea acestei știri, valoarea combinată a celor două companii pe bursă a scăzut cu peste 50 de miliarde de dolari, notează businessinsider.com.

Deciziile luate de platformele sociale au atras la rândul lor critici din partea mai multor oficiali, printre care se numără și cancelarul german Angela Merkel, care a considerat ”problematică” închiderea conturilor președintelui SUA în exercițiu.

„Se poate interfera în libertatea de exprimare, dar în limitele definite de legislator, nu prin decizia conducerii unei companii”, a declarat la o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Seibert, conform Agerpres.ro.

„Din acest motiv, cancelarul (Merkel) consideră problematică închiderea definitivă a conturilor preşedintelui american pe reţelele de socializare”, a adăugat acesta.

Citeste si:
Greta Thunberg îl ironizează pe Trump din nou: Pare un bătrân...
Greta Thunberg îl ironizează...

Sursa foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri