Trump arunca bursele in aer dupa ultima serie de postari pe Twitter

Bursa de Valori Bucuresti si bursele europene scadeau puternic in timpul zilei de luni, dupa ce presedintele american Donald Trump a amenintat China ca va mari tarifele pentru bunuri in valoare de 200 mld. dolari.

Intr-o serie surprinzatoare de postari pe Twitter, Donald Trump si-a exprimat frustrarea cu privire la ritmul negocierilor cu China si a amenintat ca va creste saptamana aceasta unele tarife de la 10% la 25%. De cealalta parte, Beijingul ar putea sa anuleze vizita oficiala la Washington a vicepremierului Liu He, potrivit South China Morning Post.

Indicele european Euro Stoxx 600 scadea cu 1,5% in prima sedinta a saptamanii. In Germania, DAX pierdea 1,8%, in Franta indicele CAC 40 scadea cu 1,9%, in vreme ce doar indicele britanic FTSE 100 rezista pe verde (+0,4%).

Bursa de Valori Bucuresti scadea per ansamblu cu 0,6%, evolutii identice fiind notate si in dreptul indicilor BET si BET-XT. Dintre actiunile lichide, Fondul Proprietatea scadea cel mai mult, cu 1,8%.

Citeste si:
De Ziua Independenței, Donald Trump a acuzat stânga radicală, China...
De Ziua Independenței a SUA,...

In Asia, indicele Shanghai Composite al Bursei din Shanghai a inchis sedinta de luni in scadere cu 5,5%. Bursele din Japonia si Coreea de Sud sunt inchise luni cu prilejul unor sarbatori nationale.

La ora publicarii acestei stiri, Bursa din New York nu era deschisa, insa tranzactiile futures indicau scaderi de 1,6% pe indicele S&P 500 si de 1,7% pe indicele Dow Jones.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
XTB: Cursul Euro/RON ar putea să depășească pragul 4,94
Setari Cookie-uri