Duminica, 14 septembrie 2008, politia din New York limita accesul in jurul sediului Lehman Brothers, in timp ce o parte din angajatii demisi ai celei mai mari banci de investitii din SUA ieseau din cladire cu obiectele de pe birouri in brate, turistii si trecatorii adunandu-se sa vada spectacolul. Anuntul oficial al falimentului a venit o zi mai tarziu, prabusirea bancii cu active de peste 600 mld. dolari ramanand pana in momentul de fata cel mai mare faliment din istoria Statelor Unite.

La Bucuresti si in restul Europei, vestea a ajuns in seara zilei de 15 septembrie (din cauza diferentei de fus orar), in ziua urmatoare bursele de actiuni prabusindu-se si intrand intr-una dintre cele mai dificile perioade ale istoriei moderne. Bursa de Valori Bucuresti a cazut cu 7% dupa anuntul falimentului, insa ce era mai rau abia urma sa vina: scaderi zilnice de chiar si 9% pe cei mai importanti indici, momente de panica in care aproape nimeni nu mai cumpara actiuni si, in anumite zile, suspendarea tranzactionarii pe bursa din cauza scaderilor dramatice.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: David Shankbone / Wikimedia Commons