Lanțul de restaurante Mesopotamia, în parteneriat cu producătorul de software Acrelec, implementează un sistem inovativ prin instalarea unor kiosk-uri touchless care le va permite clienților să plaseze o comandă fără ca măcar să atingă ecranul dispozitivului. Sistemul este pus în practică, pentru început, în cele două restaurante proaspăt deschise în centrul comercial AFI Cotroceni, prin care brandul ajunge la un total de 45 de locații în întreaga țară. Reprezentanții companiei intenționează să extindă acest sistem.

Noul prototip utilizează un sistem de camere și senzori de profunzime care urmăresc mișcarea mâinii deasupra ecranului și detectează poziția precisă a acesteia, precum și zona către care indică. Astfel, clienții își pot selecta produsele dorite cu ușurință, fără a interacționa fizic cu kioskul. Camerele nu rețin informații video despre clienți ulterior înregistrării comenzii.

Modulul touchless a venit ca un răspuns prompt la contextul actual socio-sanitar și din nevoia restaurantelor de a maximiza siguranța clienților în interiorul restaurantelor.

Decizia de a instala aceste dispozitive a venit firesc, în contextul pandemiei de coronavirus, în condițiile în care ne dorim ca toți cei care ajung în restaurantele noastre să se simtă în siguranță.

Răzvan Lica, Director Regional Mesopotamia

Kiosk-ul touchless funcționează pe baza unor senzori de mișcare, care activează ecranul când se fac gesturi în apropierea acestuia fără ca utilizatorul să atingă suprafața. Bornele de comandă au capacitatea de a trece dincolo de interfețele cu ecran tactil simple la comenzi personalizate, bazate pe AI, prin integrarea în sistemele POS existente.

„Modulul touchless este atașat bornelor de comandă Acrelec pentru a oferi clienților o experiență 100% fără atingere în cazul plății cu cardul bancar. Prototipul touchless funcționează pe baza unui sistem de camere video de profunzime, care urmăresc în timp real mișcarea mâinii deasupra ecranului bornelor de comandă”, a declarat Nicolae Moldovan, reprezentant Acrelec.

Acrelec Software este principalul producător de software al grupului Acrelec, funizor de servicii de transformare digitală din lume, care colaborează cu cele mai mari nume din retail și fast-food, oferind pachetul întreg (software, hardware și servicii) în vederea reimaginării experienței clientului pentru era digitală. Acrelec are peste 20.000 de instalări în 49 de țări și peste 900 de angajați la nivel mondial. Peste 3 milioane de oameni interacționează zilnic cu tehnologiile dezvoltate de către grup.

Lanțul de restaurante de tip fast food Mesopotamia numără 45 de restaurante, prezente în 18 orașe din România: București, Iași, Ploiești, Oradea, Sibiu, Constanța, Craiova și Bacău, Timișoara, Cluj-Napoca, Arad, Galați, Brașov, Brăila, Târgu Mureș, Satu Mare, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Zalău, Buzău și Târgoviște. Pe 29 mai, compania a inaugurat două noi locații, ambele în centrul comercial AFI Cotroceni: o locație situată la parter în zona foodcourt, iar cea de-a doua la etaj, vis a vis de Cinema City, aceasta incluzând și conceptul sweet corner Meso’s. Fondatorii rețelei Mesopotamia plănuiesc să deschidă alte 15-20 de locații în următoarea perioadă. Produsul de bază folosit în bucătăriile lanțului Mesopotamia, respectiv carnea, este medaliat cu aur în Europa pe criterii de calitate.

Sursa foto: Mesopotamia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri