Ideea utilizării segmentului nuclear pentru a semnala prezența umană oriunde altundeva în afara Pământului pare mai aproape ca niciodată. O filială a Roscosmos, agenția spațială din Rusia, a propus crearea unei centrale nucleare pe Marte.

Filiala Arsenal Design Bureau recomandă utilizarea acelorași tehnologii destinate lui Zeus, un remorcher spațial interplanetar menit să alimenteze și un reactor nuclear pe suprafața marțiană, scrie futurism.com.

Remorcherul spațial este conceput pentru a utiliza un sistem de propulsie electrică alimentat cu energie nucleară pentru a furniza sarcini utile în întregul sistem solar. La începutul acestui an, Dmitry Rogozin, șeful Roscosmos, a sugerat că Zeus ar putea vizita și alte planete, inclusiv Jupiter, pentru a căuta viața extraterestră. Rusia speră să înceapă să o testeze în zbor începând cu anul 2030.

Arsenal Design Bureau propune acum utilizarea lui Zeus pentru a trimite o centrală nucleară separată pe Planeta Roșie, dotată un sistem de aterizare cu parașută să o coboare la suprafața de dedesubt.

În ciuda problemelor financiare, Rusia a cheltuit mai puțin de o zecime pentru programul său spațial. Într-o cursă permanentă pentru spațiu cu SUA, Rusia a anunțat recent planuri ambițioase masive pentru următorii zece ani, inclusiv lansarea unei stații spațiale rusești, misiuni cu echipaj și echipaj pe Lună și chiar construirea unei baze lunare în colaborare cu China.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »



Setari Cookie-uri